s Mammalaiffii: Äkillisiä elämänmuutoksia - blogi jää toistaiseksi tauolle!

torstai 12. marraskuuta 2015

Äkillisiä elämänmuutoksia - blogi jää toistaiseksi tauolle!

Tätä en ikinä olisi uskonut vuosi sitten! Me muutetaan Helsingin seudulle ja ihan tosta noin vaan yhtäkkiä, sillä mieheni sai yllättäen työpaikan sieltäpäin.

Oon vieläkin ihan shokissa ja peloissani, mutta samalla todella innoissani. Nyt kaikki muuttuu! 

Tai oikeastaan osa asioista on jo muuttunut... Musta tuli arkipäiviksi "yksinhuoltaja", sillä mieheni asustaa arkipäivät pääkaupunkiseudulla. Onneksi tilanne on väliaikainen, sillä muutamme koko perhe tammi-helmikuun vaihteessa Helsingin kupeeseen, kunhan mun koulutuksen työharjoittelu alkaa helmikuun alusta. 

Joten etsin työharjoittelupaikkanikin pääkaupunkiseudulta Turun seudun sijaan... KÄÄK!! The Big City calls... Oon ihan hurmiossa mahdollisuuksien määrästä ja samalla peloissani, kun kaikki siellä on niin isoa tai ainakin se tuntuu siltä.

Pikkuhiljaa aletaan katsomaan meille kämppää ja kun se saadaan, niin siitä lähtee muutokset kunnolla käyntiin... Sitten kun muutto-osoite on selvä, soitan lasten hoitopaikoista kaupungille, josko saisin heidät samalle hoitajalle ja mielellään johonkin pieneen ryhmään tai pph:lle. Hoitopaikan vaihto pelottaa hurjan paljon, kun mulla ei ole mitään tietoa sen seudun hoitajista tai hoitopaikoista, että ovatko kuinka hyviä =\ Haluan lapsilleni perheenomaisen hoidon suurella sydämellä, niinkuin tähänkin asti heillä on ollut... 

Sitten alkaa tavaroiden siirtäminen pikkuhiljaa viemään uuteen kämppään. Pikkuhiljaa, muutama laatikko kerralla, joka viikko. Toivoen, että lopulta jäljelle jää ne pakolliset arkitavarat, joilla mä ja lapset tullaan toimeen viikot ja isot huonekalut. 

Niin joo ja tartteehan tää meitin vanha kämppäkin laittaa myyntiin...

Mutta joo... Tämä kaikki muutos vie hurjan paljon aikaani ja mulla ei ole tällä hetkellä aikaa, eikä voimia kirjoitella blogia. Mikä harmittaa mua todella paljon... Tämä blogi on ollut minulle se mukava pakotie arjen aherruksesta, rentoutumiskeino, avautumiskanava ja te olette toimineet upeina tsemppareina, niin elämäntapamuutoksessani kuin muutenkin. Kiitos!

Jos jonkun mieli tekee kuulla/vaihtaa kuulumisia, niin minulle voi edelleen kirjoitella blogin sähköpostiin, joka on mammalaiffii@hotmail.com.Blogi jää toistaiseksi tauolle!

 Siihen asti, että saamme kotiuduttua Pääkaupunkiseudulle kaikessa rauhassa =)

Ihanaa joulun odotusta kaikille! Toivottavasti joulunne on kaunis ja juuri sellainen, kuin olette toivoneet!


Sydämellisin terveisin,

 

Ps. Myös Leikkipankki jää täksi aikaa tauolle, mutta edelleen sieltä löytää muutamia kivoja vinkkejä lasten kanssa touhuamiseen.

24 kommenttia:

 1. Sinusta ei tule yksinhuoltajaa, eikä edes "yksinhuoltajaa" vaikka kuinka mies asuisi osaaikaisesti muualla. Halventavaa käyttää tuollaista ilmaisua kun toiset meistä ovat oikeasti yksin lasten kanssa 24/7.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Vain itseään täynnä oleva äiti hakee sääliä ilmoittautumalla yhks heti kun mies on välillä pois silmistä...

   Poista
  2. Ei tietenkään taloudellisesti tulekaan, mutta kaikki lasten asiat hoidan nyt yksin arkisin. Ihan niinkuin yh:tkin. Tunnemaailma on varmasti erilainen ja yh:ita kunnioitan todella paljon, sillä homma ei ole helppo! Ei todellakaan! Anteeksi, jos loukkasin. Ei ollut tarkoitus.

   Poista
  3. Ja en hakenut mitään sääliä, vaan ilmoitin syyn blogin taukoon...

   Poista
  4. Ja olen arkisin lasten kanssa yksin 24/7...

   Poista
  5. Se on silti aivan eriasia. Yksinhuoltaja tekee kaikki lastaan koskevat asiat yksin, elättää lapsensa yksin, täyttää lapsen tarpeet yksin.... Sä et millään mittarilla ole yksinhuoltaja! Ihme vinkunaa kahden vanhemman perheelliseltä, vai toivotko kenties, että miehes lemppaa sut? Mä ainakin lemppaisin jos uhraisin perheaikaa elättääkseni perheeni ja muikki huutelis pitkin somea miten kurjaa hänellä on. Itsekästä, ehkä voisit ottaa pääsi pois perseestä...

   Poista
  6. En ole puhunut kurjuudesta mitään. Hienosti on arki mennyt :-) Tsemppiä sullekin ja hyvää joulun odotusta.

   Poista
 2. Oi, onnea uusiin haasteisiin! Varmasti on rankkaa koko perheelle, etkä mielestäni halventanut kirjoituksellasi ketään. Toivottavasti kuullaan susta taas kun olette asettuneet. <3

  VastaaPoista
 3. Onnea uuteen elämän vaiheeseen! Sun blogia on ollut kiva seurata ja ehkä sitten joskus kun taas muutos kohta tasaantuu niin pääset jatkamaan tämän parissa! :)

  Eikä tosiaan mun mielestä tässä tekstissä ollut mitään huonosti sanottua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ideh <3

   Varmasti palailen sitten taas takaisin, kun päästään ensin asettumaan uuteen paikkaan kunnolla.

   Poista
 4. Tsemppiä viikkoihin lasten kanssa, oli titteli sitten ihan mikä hyvänsä :)

  VastaaPoista
 5. Huh huh anonyymit taas riehuu! :) Onnea Milla elämänmuutokseen! Hyvin se menee! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riehukoon, jos se heitä auttaa jotenkin ;) Toivottavasti heilläkin on kaikki hyvin.

   Kiitos tsempeistä Miia <3

   Poista
 6. Heihoi, hoitopaikoista! Jos tiedätte jo, mihin kuntaan olette muuttamassa, kannattaa ne hakemukset lyödä sisään nyt heti eikä vasta osoitteen selvittyä. Täällä on nimittäin kaikkialla hoitopaikat kiven alla (eikä niitä oikeastaan ole edes siellä), ja muuttajiin sovelletaan neljän kuukauden hakuaikaa.

  Jos ette vielä tiedä kuntaakaan, soitelkaa potentiaalisimmat läpi (siis ne päivähoitovirastot) heti nyt ja kyselkää ohjeita, ettei käy hullusti. nimim. vahingosta itse viisastunut.

  Ja onnea uusista kuvioista :)

  (Mitä näihin katkeriin anoihin tulee, niin ne on just niitä. Niitä on viime aikoina ollut samalla sävyllä turhan monessa seuraamassani blogissa.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä ja onnen toivotuksista SanKari <3

   Tarkkaa kuntaa ei ole vielä selvillä, mutta voisin tosiaan olla yhteyksissä useampaankin. Eikös se mene niin, että voi hakea paikkaa, mutta muuttuvan tilanteen tullen sitä ei tarvitse ottaa vastaan?

   Poista
  2. Jep. Eli haette rohkeasti vain ja otatte paikan sitten sieltä, minne muutatte. Tosin kunnan ollessa vielä epäselvä kannattaa varmasti soitella päivähoitovirastot läpi oikeiden ohjeiden saamiseksi. Sähköistä hakemusta voi esim. olla vaikea jättää ilman osoitetta jne.

   Poista
  3. Kiitti =) Tartteepa katsoa tiedot ja alkaa soittelemaan... Hui kuinka jännää...

   Poista
 7. Onnea ja tsemppiä! :) <3

  Toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos nuo anojen höpinät ;)

  VastaaPoista
 8. Olen välillä miettiny, mitä teille mahtaa kuulua? :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi =)