s Mammalaiffii: Ruokaisa kanasalaatti

tiistai 27. lokakuuta 2015

Ruokaisa kanasalaatti

Meidän perheessä tykätään hurjan paljon kanasalaateista. Monenlaisia versioita on kokeiltu, mutta nyt taisi löytyä paras mahdollinen salaattiyhdistelmä =) Tämä salaatti on ruokaisa, erittäin maukas, ravintorikas, monipuolinen ja raikas. Tämä on salaattiohje, jota kannattaa ehdottomasti kokeilla.


Ruokaisa kanasalaatti1 kerä jääsalaattia
puolikas kurkku
3 tomaattia
1 pkt aitoa kreikkalaista fetaa (lidl)
1 pkt pekonia
600-700g hunajamarinoituja kanasuikaleita
puolikas cantaloupe meloni 


1. Pese vihannekset. Revi jääsalaatti sinua miellyttävän kokoisiksi paloiksi ja laita isoon kulhoon. Pilko kurkku ja lisää salaatin sekaan. Leikkaa tomaatti sopiviksi suupaloiksi ja lisää salaatin ja kurkun kanssa samaan kulhoon.

2. Leikkaa melonista kuori pois, pilko meloni ja lisää kulhoon (voit tehdä joko suupaloja tai vähän isompia paloja, joista joutuu paristi haukkaamaan, makuasia).

3. Leikkaa pekonisiivut neljään tai viiteen osaan ja paista pannulla rapeiksi. Anna vähän jäähtyä (saavat olla hieman lämpimiä) ja lisää muiden ainesten kanssa kulhoon.

4. Paista samaisessa pannussa hunajamarinoidut kanasuikaleet.

5. Samalla kun kanasuikaleet ovat paistumassa, leikkaa feta kuutioiksi ja lisää kulhoon. 

6. Ennen kun lisäät valmiit kanasuikaleet kulhoon, sekoita siellä jo olevat ainekset varovasti keskenään sekaisin. Sen jälkeen lisää valmiit kanasuikaleet joukkoon ja nostele salaattia varovasti niin, että kanasuikaleita on salaatissa tasaisesti (varo fetan rikkoutumista).

7. Noin, nyt sulla on paljon todella hyvää salaattia valmiina syötäväksi. Tarjoa heti! Bon Appetit!


HUOM! Salaatti oli seuraavanakin päivänä vielä oikein makoisaa syötävää =) Tästä riittää hyvin 4 hlö:n perheen (lapset pieniä) kahden päivän ruoaksi.

VINKKI! Sipuli antaa mukavan makulisän. Eli voit pilkkoa sipulin tai kaksi ja paistaa ne kanasuikaleiden kanssa samaan aikaan. Ja josko tykkäät oikein mausteisesta ruoasta, niin voit maustaa kanasuikaleet esim. sweet chili -kastikkeella paistovaiheessa.


8 kommenttia:

Kiitos kommentistasi =)