s Mammalaiffii: Rakastan syksyä

perjantai 2. lokakuuta 2015

Rakastan syksyä

Kun joissain kaupungeissa on paljon katuja, ja  vilskettä ja vilinää, niin täällä Paimion kaupungissa (omasta mielestäni tämä on kiva pikku kylä) on erilaisia teitä. On sorateitä, asfalttiteitä, hiekkateitä, metsäteitä, kujia ja paljon kinttupolkuja ja metsään tampattuja kauniita lenkkipolkuja. Täällä ei juurikaan kaupungin vilskettä ja vilinää näy, paitsi silloin kun keskustassa on joku tapahtuma.

Syksy hiljentää tätä kaupunkia entisestään, vaikka syksyn tuomat muutokset tekee luontorikkaasta "kylästämme" todella kauniin.

Siksi päätinkin pitkästä aikaa osallistua Pienen Linnun Makrotex -valokuvaushaasteeseen esittelemällä hieman Paimion maisemia katukuvasta, sillä haasteen aiheena on "Kadulla". Sama aihe sopii hyvin myös Kivempi blogin Listamaniaan, joten osallistun siihenkin =)

 
Paimiossa jos jossain, on paljon ihanaa luontoa, jossa pääsee ihannoimaan vuodenaikojen upeita muutoksia ja seuraamaan metsäeläimien aherrusta talvea varten.Vuosien saatossa olen oppinut arvostamaan syksyn kauniita asioita. Puiden lehdet saavat upeat ruskavärit ylleen. Lehtiä putoilee puista jo välillä niin paljon, että tulee samanlainen fiilis, kuin sataisi ensimmäisen kerran lunta. 

Ihan parasta syksyssä on se, kun vesisateella pääsee pomppimaan lätäköissä, leikkimään vesileikkejä lasten kanssa ja ihailemaan, miten vesipisarat siirtyvät kasvien ja puiden lehdillä, pikkuhiljaa aina alemmas ja alemmas. Jotkut pisarat ovat ihanan "sitkeitä" ja jäävät istuskelemaan lehdille kaunistamaan ja ravitsemaan niitä.

Oletko ikinä peilannut itseäsi sadepisarasta? Minä olen ja se on hauskaa puuhaa. Erilaisista pisaroista peilaamalla saa ihan erilaisen peilikuvan ja jotkut näyttävät niin hassuilta, että oikein naurattaa =)


Syksyn tullen myös osa linnuista hylkää pesänsä ja aloittavat pitkän vaelluksen etelän lämpöön, jotta pärjäävät yli talven ja taas keväällä pääsevät ilahduttamaan meitä paluumuutollaan. Onneksi osa linnuista jää sentään Suomeenkin, niin saamme nauttia lintujen laulusta talvellakin. Tarviikin pian tarkastaa, että onko meillä tarpeeksi linnunruokaa varastossa ja ripustaa lintulauta takapihalle.


Eli minun syksyni on tehty ajanvietosta perheeni kanssa luonnossa. Toki normaaliarjen ohella, mutta kuitenkin. Mikään ei voita koko perheen luontoretkiä!

Syksyisin auringonlaskutkin ovat toinen toistaan upeampia ja upean värikkäitä. Käykääpä huomenna kokemassa se, viettämässä hiljainen kaunis hetki... Vain sinä / perheesi ja auringonlasku. Siitä tulee huippuhyvä fiilis ja sen jälkeen on ihana rauhoittua illanviettoon.

Kaunista syksyä kaikille!


7 kommenttia:

Kiitos kommentistasi =)