s Mammalaiffii: Iso tyttö

maanantai 28. syyskuuta 2015

Iso tyttö

Lähiaikoina olen havahtunut huomaamaan, kuinka isoja tyttöjä meidän tytöt on. Ei enää päivittäistä vaippasirkusta, vaan ainoastaan Ainolle muutama hassu vaipanvaihto päivässä. Molemmat nukkuvat isojen tyttöjen sängyissä. Kampauksia ja kynsien lakkaamista pyydetään harvase päivä. Äitiä ja isää halutaan auttaa joka asiassa. Oma huonekin järjestetään pyynnöstä. Ei yleensä ensimmäisestä, mutta usein jo kolmannesta pyynnöstä alkaa lelujen kerääminen uuteen leluarkkuun.

Ainolta tulee joka päivä uusia sanoja ja hänen sanavarastonsa alkaa olemaan jo uskomattoman laaja. Inka puhuu usein jo monipuolisia lauseita (tämä on täysin uutta puheen viivästymisen takia) ja kertoo asioista välillä jo todella tarkasti. Ainolta on alkanut löytyä uskomattoman paljon taitoja ja hänen luonteenpiirteet vahvistuvat päivä päivältä aina enemmän ja enemmän. Meille taitaa olla tulossa aikamoisen pippurinen neitokainen, sillä hän on nyt jo temperamenttinen tapaus ja ensimmäiset itkupotkuraivaritkin on tullut koettua (kun ei saanut maissinaksuja juuri ennen ruoka-aikaa).
 

Kuivaksi oppiminen


Inka käyttää vaippoja enää päikkäreillä ja yöllä. Ja nyt näyttää siltä, että päiväunivaipankin voi jättää pois, sillä viikonloppuna hän nukkui päiväunetkin ilman vaippaa onnistuneesti.  Molemmat pyytää oma-aloitteisesti vessaan ja Inka kun välillä häviää näkyvistä, niin pian voi kuulua vessanpöntön ääni ja näin hän on hoitanut homman täysin itse.

Kuivaksi oppiminen tapahtui Inkalle kuin salamaniskusta. Hän vaan päätti 3v 4kk ikäisenä, että ei enää vaippaa ja siitä se lähti. Nyt on kuukausi harjoittelua takanapäin ja ainoastaan 6 vahinkoa on tullut koko aikana. Hurjan vähän mielestäni. Tosi hienosti mennyt ja sanoisinkin, että meidän Inka on nyt päiväkuiva =)
"Iso tyttö"

 
Sanat, jotka merkitsevät todella paljon meidän Inkalle. Kun kävimme viime viikolla jumppakoulussa (3-4 v ryhmä), niin Inka totesi sekä meno- että kotiintulomatkalla, että "Inka on iso tyttö ja pääsee jumppaan, Aino on pieni, Aino ei pääse jumppaan". Sanoin siihen, että "Aino on tosiaan vielä vähän liian pieni jumppakouluun. Hänen täytyy kasvaa vielä vähän, että pääsee mukaan. Mutta olisi kivaa, jos sinä opettaisit Ainoa kotona. Hän varmasti tykkäisi siitä paljon." Inka innostui ideasta ja kun pääsimme kotiin, näytti hän Ainolle hienoja jumppaliikkeitä.
 
Mä olen jotenkin hämmästynyt tästä tyttöjen kasvunopeudesta tai sitten aika juoksee lujaa eteenpäin ja ajantajuni on jotenkin hälventynyt. Vähän väliä kummatkin yllättää mut viisaudellaan, tiedoillaan ja taidoillaan.

Vaikka alkaakin olla haikea mieli, kun tyttöjen vauva-ajat ovat takanapäin, niin olen hurjan ylpeä mun isoista tytöistä =)

5 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitti :) On kyllä lutusia ja ihania, vaikka toki känkkäränkkä tulee välillä meillekin vierailulle ;)

   Poista
 2. Niin se aika juoksee ja lapset kasvaa niin hurjaa kyytiä. Vastahan mä vaihtelin vaippaa esikoiselle joka täytti elokuussa jo kymmenen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kommentista :)

   Niinpä. Kohta mäkin huomaan istuvani vanhempainilloissa ja vieväni neitokaisia poikaystävien luo... ;)

   Poista
 3. Ihania tyttöjä! Minä myös olen ihmetellyt, miten nopeasti aika kuluu ja kuinka nopeasti tytöt kasvavatkaan. Koko ajan sitä hämmästyy, mitä kaikkea he ovatkaan huomaamatta oppineet! Tuntuu, että juuri nyt pitäisi hirveästi imeä muistiin ja talteen tätä tämänhetkistä fiilistä, sillä ihan pian oikeasti meillä on kaksi isoa tyttöä eikä tällaisia pieniä touhottajia. :)

  Kiva, että osallistuit kuukauden positiivisiin! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi =)