s Mammalaiffii: DIY: Kivimonsterit

lauantai 5. syyskuuta 2015

DIY: Kivimonsterit

Leikkilauantai sai taas askartelusormemme syyhyämään ja ryhdyimme tuumimaan, että mitäs tällä kertaa tehtäisiin. Lähtisimmekö keksimään leikkiä ulkosalle, pelattaisiinko vai puuhattaisiinko jotain askartelun tapaista.

Esikoiseni sanoi ihan yhtäkkiä, että hän haluaa tehdä mörköjä ja möröillä hän aina tarkoittaa Monstereita, ei niinkään kummituksia, sillä niitä hän hieman pelkää. No, minähän ajattelin, että mikäs siinä ja sitten käytiin Pinterestin monipuolisesti maailmasta selailemassa, että mistäs kaikesta niitä Monstereita sitten voisi tehdä ja mikä tapa olisi sopiva myös 1,5 vuotiaalle taaperolle. Näin löysimme Kivimonsterit (tosin meidän Monstereista tuli ihan erilaisia...).


Eli näihin meidän Kivimonstereihin tarvitset:
  • erilaisia isohkoja kiviä
  • jotain sopivaa maalia (me käytimme sormivärejä, sillä kuopuksella tuppaa menemään sormet suuhun maalatessa)
  • askartelusilmiä (meillä oli kahta eri kokoa)
  • askartelu pompom:eja
  • liimaa (me käytettiin Tacky Glueta)
  • tussin tai tusseja, joilla voitte piirtää monstereiden nenät ja suut
  • ja jaloiksi joko eri värisiä pahveja tai askartelupunoksia


Huom! Pahoittelen kuvanlaatua. Nämä ovat vielä otettu kännykällä, silloin kun mulla ei ollu vielä järjestelmäkameraa.
 
Tässä esikoiseni maalaamassa Kivimonstereita.

Ensimmäinen vaihe on kivien peseminen ja sitten ne tarvii kuivata tai kuivattaa esimerkiksi föönillä.

Toinen vaihe on maalaaminen, joka oli meidän tyttöjen mielestä se kaikkein kivoin. Sai itse päättää, että mitä väriä mihinkin kiveen laittaa ja kuinka paljon. Tässä vaiheessa ei juuri isää tai äitiä tarvita. Paitsi suojaamaan pöytä ;)

Jos lapsesi on jo siinä iässä, ettei maalisormet mene suuhun, niin suosittelen käyttämään kunnon vesiohenteisia maaleja, jottei myöhemmin sormet likaannu Monstereita siirrellessä. Me otettiin varman päälle ja käytettiin sormivärejä, sillä kuopuksellani on tällä hetkellä kunnon uteliaisuusvaihe päällä ja maistaa lähes kaikkea sen enempää ajattelematta.

Kun olette maalanneet kivet, niin niiden on aika kuivua. Mielellään seuraavaan päivään asti, jotta ovat kunnolla kuivat jatkaessanne Monstereiden tekemistä.


Kivet kuivumassa.

Kun kivet ovat kuivat, alkaa kolmas vaihe eli Kivimonstereiden silmien tekeminen. Ensiksi liimataan askartelusilmiä pompomeihin. Tässä voi käyttää mielikuvitusta: haluatko Monsterille yhden vai kaksi silmää? Haluatko yhteen silmäpompomiin yhden vai jopa 3 silmää? Haluatko silmistä eri kokoiset? Ja jos sinulla on useamman värisiä pompomeja, niin niiden väriä voi vaihdella =)

Kun askartelusilmät on liimattu Pompomeihin, on ne aika liimata monsterikiviin. Nyt Kivimonstereillasi on jo silmät.

Neljäs vaihe on piirtää Kivimonstereille nenät ja suut. Tai voit antaa lapsille itselleen mahdollisuuden päättää, että onko kaikilla nenää vai ei? Onko joku Monstereista ilman suuta? Vai onko jollain monta suuta? Eli jos lapsesi on tarpeeksi vanha, niin anna hänelle vapaat kädet! Sen hauskempaa se on lapsesta, mitä enemmän hän saa itse tehdä ja/tai päättää. 

Vinkki: Googlettamalla löytyy kivoja hirviöiden suita malliksi =)

Viides ja viimeinen vaihe on jalkojen tekeminen tai jos haluaa tehdä vaikka jonkun hiustupsun hirviölle päähän tms. Me käytettiin jaloiksi sekä pahvia, että askartelupunoksia. Suunnittele jalat, liimaa, ja tadaa: Kivimonsterinne ovat valmiita!!Hirviömäisiä Kivimonsterihetkiä kaikille =)


Vinkki: Nämä ovat aivan ihania lastenhuoneen hyllyn koristeita. Vekkuleita ja hirviömäisiä Kivimonstereita, mutta eivät kumminkaan liian pelottavia.
Ps. Tähän Leikkilauantai -leikkipankin kierrokseen ehdit vielä linkittämään omat ideasi 6.9. klo 23.55 asti (laitoin hieman pidemmän ajan, kuin normaalisti). Jos et ehdi tällä kertaa mukaan, niin tule ihmeessä ensi kierrokselle, joka on 3.-4.10. =) Jos sinulla ei ole omaa blogia tai blogisi aihepiiriin ei sovi lasten leikin tai aktiviteetin julkaiseminen, niin lähetä mulle sähköpostia ja sovitaan vieraskynäilijäpostauksesta. Sähköposti: mammalaiffii@hotmail.com.

Touhuamalla lasten kanssa yhdessä, saatte yhteistä luxusaikaa. Leikkiminen... On se sitten askartelua, leikkejä, käsitöitä tai vaikka retkeilyä yhdessä, rentouttaa se sekä aikuisen että lapsen mieltä ja yhdessä touhuaminen tuntuu koko perheestä hyvältä ja uskokaa tai älkää... Siihen jää koukkuun ;) Suosittelen!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi =)