s Mammalaiffii: Turun Messut - Yleismessut, jotka eivät jätä ketään kylmäksi ;)

perjantai 21. elokuuta 2015

Turun Messut - Yleismessut, jotka eivät jätä ketään kylmäksi ;)

Tai näin ainakin uskallan väittää, sillä Turun Messuilta löytyy monenlaista katseltavaa, erilaisia esiintyjiä ja kaikennäköistä kivaa puuhaa. Nää on messut, joista on muodostunut mulle perinne. Ensimmäisen kerran olen messuilla vieraillut pikkutyttönä ja edelleen löydän sieltä kivoja kokemuksia, vaikka ikä alkaakin pikkuhiljaa lähennellä neljää kymppiä ;) Tai no on tässä vielä 5 vuotta siihen, mutta kumminkin...

Päiväni Turun Messuilla


Päiväni alkoi vähän koomisesti. Ensin olin kovin täpinöissäni lähdössä messuille ja heitin suukon miehelleni ja mainitsin, että en osaa sanoa, että kuinka kauan mulla menee. Mutta viimeistään kuuden jälkeen tulen kotiin, kun messut loppuvat. Menin autolle ja lähdin ajelemaan bensa-asemalle autoa tankkaamaan ja ostamaan varapattereita kameraan, niin mieleeni tuli yhtäkkiä, että kappas! Olisi ollut varmaan hyvä ottaa se messulippukin mukaan ja näin alkoi lipun hakumatka kotiinpäin...

No, sitten mulla oli vihdoin kaikki tarvittava, lukuunottamatta niitä varapattereita kameraan. Ja kun kauppaan pääsin, niin eikös sitten kaupan kassakone seonnut ja niiden ostamisessa kesti aikamoisen kauan. No, eipä siinä mitään. En ollut kello kaulassa liikenteessä ja ensimmäinen luento, jonka halusin kuulla alkaisi vasta klo 12. Joten lähdin silti hyvillä mielin ajelemaan messuille =)

Ja sitten... Vaikka olen käynyt Turun Messukeskuksessa todella monta kertaa, niin ajoin harhaan (sijainti ja liikenneyhteydet TÄSTÄ). Silloin multa pääsi jo nauru ja totesin itsekseni, että mahdanko selvitä tästä päivästä ehjin nahoin kotiin asti. No, vihdoin löysin tieni messuille ja messupäiväni pääsi alkamaan koomisen aamuni saattelemana.

Messualueen kartan saat isommaksi TÄLLE sivulle menemällä ja klikkaamalla kartan kuvaa.
 
Alkuun otin messulehden käteeni ja merkkasin ohjelmatarjonnan parhaat palat itselleni ja katsoin vielä kartasta, mistä paikoista ne löydän, kun oikea ajankohta tulee vastaan.

Kello alkoikin lähennellä jo kahtatoista, jolloin alkaisi ensimmäinen Paavo Nurmi -keskuksen luento, aiheenaan "Kannattaako elintapoihin vaikuttaa, vai olemmeko geeniemme vankeja". Luento pidettäisiin sopivasti A-hallissa, johon olin ajatellut ensimmäisenä tieni suunnata. Minä kun tykkään käydä koko messut läpi järjestyksessä... Outoa sinänsä, kun en läheskään aina ole järjestyksen ihminen tai no kotona. Työasioissa olen sitten taas tip top -tyyppiä. Niinhän sitä sanotaan, että kaikilla on kaksi minää: työminä ja kotiminä.

No, mutta joo, menin A-halliin ja bongasin samantien Turun Sanomien hulppean ständin ja sieltä kuvakilpailun, jossa voisi voittaa Samsungin Galaxy -tabletin ottamalla kuvan itsestään. Voisiko kilpailuun osallistuminen olla helpompaa ja tilanne olikin jotenkin niin huvittava, että kuvastani löytyy ylihymyilevä nainen, joka on vielä messuenergiaa täynnä. Samaisella ständillä oli esillä sivuja Turun Sanomista ennen ja samainen sivu nykyaikana. Oli hauska huomata, miten aika on muuttanut lehteä.

Matkalla TS-lavalle kuuntelemaan mainitsemaani luentoa, näin myös upeita taideteoksia, aivan ihania sänkyjä ja paljon edullisia kirjoja (joista muuten ostin muutaman teille myöhemmin arvottavaksi). 

Ajoitukseni oli täydellinen, sillä olin lavan kohdalla juuri, kun luennoitsija LL Harri Helajärvi aloitti luennoimaan geeneistä (kirjoitan aiheesta teille myöhemmin jutun, sillä se oli todella mielenkiintoinen). Luento oli todella upea ja huomasinkin monessa kohtaa nyökytteleväni, että juuri noin se on munkin mielestäni. Luento on kuultavana lauantaina ja sunnuntaina B-hallissa, Hyvän olon areenalla, klo 12.45.


Luennon jälkeen jatkoin matkaani ja löysin lisää ihania sänkyjä. Eihän yhtään huomaa, että unelmissani on uusi sänky ;) 

Matkani jatkui ja silmääni osui erityisesti Ympäristö ja jätevesiständi, jossa pääsi antamaan palautetta kahden jätehuoltoalueen yhdistymiseen liittyvistä kysymyksistä ja palkkioksi sain kierrätysmateriaalikassin ja eväsrasian, jonka kannen pakkaseen laittamalla, saapi eväät raikkaana kuljetettua vaikka töihin. Tämä oli mielestäni upea palkkio moisesta, kun odotin lähinnä kynää ja tietopakettia jäteasioista ;)

B-halliin saapuessani alkoi mun shoppailumaanikkuuteni pilkahdella esiin ja mihin muualle mä eksyisinkään silloin, kun ihastelemaan koruja! Kauneuskauppa.fi:n ständillä oli aivan ihania Joy of Finlandin magneettikoruja ja pysähdyinkin pidemmäksi aikaa niitä ihailemaan ja sovittelemaan käteeni. Ja mitens siinä sitten kävikään... Ostin kaksi aivan ihanaa korua itselleni. Tämä sen jälkeen, kun olin varmistanut myyjältä, että josko meidän iltatähti ottaa tärpätäkseen, että eihän magnetismi vaikuta mitenkään ikävästi raskauteen =)

Hallista löytyi myös useita vaateständejä, joissa oli tarjolla niin italialaisia, ranskalaisia kuin suomalaisiakin vaatteita. Itse en kumminkaan lämmennyt vaatteille, koska olen juuri tyhjentänyt kaapeistani paljon ylimääräisiä vaatteita ja en halua niitä uudestaan ylitse pursuavan täyteen. Vaatteet itsessään olisivat olleet kyllä ihania ja tosi rennon ja silti kauniin näköisiä.

C-hallista jäi päälimmäiseksi mieleen iskelmälaulaja Leif Lindemanin laulamat laulut (energialavalla, a´la Sony Music), nimikirjoitettu CD-levy äidilleni synttärilahjaksi ja itselleni kuva hänestä kera nimikirjoituksen ja mikä ihaninta: HALI!! Hali upealta tangolaulajalta. Oli se vaan aika upeeta. Harvoinpa sitä pääsee "kuninkaallisia" (voitti yleisöäänestyksen Tangomarkkinoilla 2013) halaamaan ;) Mutta joo, olihan siellä hallissa muutakin... Kävin mm. syömässä katkarapuvoileivän, Rocky Road kakkupalan ja Cafe au Laitin. Maistuivat ihan älyttömän hyviltä, varsinkin kakku. Mutta kakkupala olisi saanut olla pienempi. Mutta kaiken kaikkiaan aivan ihana herkutteluateria ;) Toki messuilta olisi löytynyt paljon muitakin ruokapaikkoja: Messuravintola, toinenkin kahvila ja ulkoalueelta toinen toistaan upeampia ruokapaikkoja. Mutta tällä kertaa minä valitsin tämän kahvilan ja olin tyytyväinen valintaani =)

C-hallista löytyi myös Lasten Maailma, jossa oli valvottu lasten leikkialue. Lasten Maailmassa lapset esittivät päivän mittaan myös nyrkkeilykouluesityksen ja voimistelunäytöksiä. Itse ehdin katsomaan vain pienen pätkän viimeistä voimistelunäytöstä, mutta sain toki ihailla muuten heidän kaunista harjoitteluaan hallivierailullani.

Messuilla oli esillä myös hyvin vahvasti Hybridit! Niin autot, pyörät kuin bussitkin! Mielestäni on tosi upeeta, että vihdoin alkaa Suomikin mennä tässä asiassa eteenpäin ja saadaan ilmansaastepäästöjä vähän alaspäin. Tosin vielähän tässä hommassa ollaan aika lasten kengissä, mutta kumminkin halua edetä asiassa löytyy paljon ja sen eteen on myös alettu tekemään töitä. Loistavaa!

Lopuksi menin D-hallin kautta ulkoalueelle. D-hallissa oli esillä paljon eläinständejä, niin eläinkauppoja, eläinten ruokien myyjien ständejä kuin Alpakoiden Agility-ratakin, jossa ei juuri ollut kisaa menossa, kun siihen ehdin, mutta esittelivät kumminkin Alpakoita siinä ja joku nainen yleisöstä oli päässyt mukaan taluttamaan Alpakkaa. Varmasti hieno kokemus!

Hallista löytyi myös nukkesairaala, SPR toimintaa ja Puolustusvoimien erilaisia esittelyständejä. Esiintymässä oli Laivaston soittokunnan varusmiesbändi, jota oli ilo niin katsella kuin kuunnellakin ;)

Ulkoota löysin kolme ihanaa lammasta, joita pääsi rapsuttamaan ja niille sai syöttää vihreätä kehikon ympäriltä. Löysin myös ei niin aitoja eläimiä, meinaan aivan ihania eläinpatsaita. Harmi vaan, että ne on sen verran heiveröisiä, että menisivät tyttöjen käsittelyssä rikki. Ehkä joskus vuosien päästä sellainen ihanuus voi muuttaa meillekin =)

Ulkona oli myös esittelyssä todella upeita Puolustusvoimien ajoneuvoja ja niihin sai kiivetä ja leikkiä ajavansa niitä. Tämä jos jokin on jokaisen pikkupojan ja -tytönkin haave ja miksei vähän vanhemmankin. Ajoneuvojen vierestä löytyy Puolustusvoimien kahvila perinteiden mukaisesti. Jos siinä kohtaa hiukoo, niin kannattaa poiketa siihen keitolle ja/tai munkille.

Päiväni loppuhuipennukseksi katsoin Cagerider:sien hurjan Stunt-näytöksen, vierailin Press-tilassa (aina yhtä jännää) ja kävin vielä vähän kuuntelemassa Eija Kantolan ja Mikko Mäkeläisen laulua Ponnahda Pinnalle -konsertissa. 

Mulla oli kaiken kaikkiaan pitkä ja väsyttävä, mutta aivan ihania asioita ja kokemuksia täynnä oleva päivä! Ja lopetan postaukseni tähän Leifin ihanaan iskelmään. Saanko esitellä: Leif Lindeman ja "Toivon"
Kiitos Turun Messut ja Turun Messukeskus!

#turunmessut #turunmessukeskus #messut #elämys

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi =)