s Mammalaiffii: MAKROTEX: Ruohonjuuritasolla

sunnuntai 16. elokuuta 2015

MAKROTEX: Ruohonjuuritasolla

Nyt lähipäivinä on ollut aivan ihanat ilmat. Aurinko paistelee ja lämmittää mukavasti. Välillä saa etsiä varjoa, kun paahde on niin kova. Positiivista =)

Nyt meidän perhe onkin viettänyt paljon aikaa ulkosalla meitin kesäflunssista huolimatta ja Pienen Linnun Makrotex -haasteen saattelemana olen tutkinut tyttöjen kanssa myös ruohonjuuritasoa ihan uudella tavalla.

Ja taas kerran mun on todettava, että luonto on todella ihmeellinen paikka, josta jokainen voi löytää päivittäin uutta katseltavaa ja seurailtavaa. Toinen toistaan upeampia asioita. Kasvit, eläimet, ilmojen vaikutukset luontoon, eläinten ja ötököiden jäljet, luonnon tarjoamat marjat ja sienet jne... Lista on loputon. Olen aina pitänyt luontoreissuista, mutta tänä vuonna olen oppinut suorastaan rakastamaan niitä!

Etana Naantalin uimarannan nurmikolta

Tänään me teimme ex tempore -reissun Naantaliin, kun päätimme lähteä katsomaan, että minkälainen se Risto Räppääjä -leffojen kioski oikein onkaan. Ihasteltiin aikamme vanhaa kaupunkia, käytiin kaffella ja jätskillä Räppääjän kioskilla, pidettiin piknik ihastellen upeita veneitä ja lopuksi kävimme vielä kastelemassa varpaat meressä, muumimaailman vieressä olevalla uimarannalla.

Kukkasia taloyhtiömme pihalta

Sisällä emme ole lähiaikoina paljon viihtyneet juurikin lämpimien ilmojen takia, koska kämppämme on aikamoinen "pätsi" ja muutenkin hyvällä ilmalla on mukavaa olla paljon ulkona. Pihapiiristämme löytyy kaikennäköistä tutkittavaa, niin eläimiä kuin kasvejakin. Taloyhtiön vieressä on heti pienehkö metsäalue ja sen reunassa kasvaa niin vadelmia kuin metsämansikoitakin, joten jos pieni välipalan tarve yllättää, niin ei aina tarvitse mennä sisälle asti sitä varten ;)
 
Yksi meidän pihapiirin asukeista

 Oletko sinä ikinä katsellut ruohonjuuritasoa tarkasti?Tämä oli minulle itselleni aika uutta, mutta tästä lähtien ruohonjuuritasoakin tulee varmasti seurattua tarkemmin =)


12 kommenttia:

 1. Ihania kuvia, erityisesti tuo etana:)

  VastaaPoista
 2. Ihanat kuvat. Naantalin vanhakaupunki on kyllä kiva, siellä riittää ihasteltavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti =) Siellä tosiaan vierähtäisi helposti useampi tunti ja varsinkin jos olisin ollut yksin liikenteessä ja rauhassa saanut kuvailla ;)

   Olen joskus asunutkin Naantalissa, niin vanhan kaupungin takaa löytyy aivan ihana pieni rantakin, ns. rakkauden ranta, jossa voi käydä ottamassa auringoa rantakalliolla, ihailla maisemia ja välillä pulahtaa uimaankin =)

   Poista
 3. Hieno perhonen! Mä vähän toivon, että saisin myös kuvan perhosesta - tuntuu, että niitä on täälläpäin melko vähän ja nekin mitä on, eivät todellakaan pysy paikallaan niin kauaa, että ehtisin kuvata ne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kommentista :) Ei täälläkään paljon perhosia lentele, mutta tuo yksilö oli aika rauhallinen kaveri ja päästi mut tosi lähelle :)

   Poista
 4. Etanoita on näkynyt tänäkesänä runsaasti. Meillä lentelee paljon valkoisia perhosia, mutta ei noin hienoja kun kuvassasi on. Tykkään kyllä niistä valkoisistakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kommentista :) Valkosetkin perhoset on tosi kauniita, kun läheltä katsoo.

   Etanoita on tosiaan nyt paljon ja tänä vuonna olen nähnyt oudon paljon juurikin noita kotiloita :)

   Poista
 5. Kotiloita on ollut riesaksi asti meilläpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kommentista :) Niitä on nyt tosiaan paljon. Kauniita, mutta ovat kovia "syöppöjä" puutarhassa ;) Joten ymmärrän hyvin harmistuksesi.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitti kommentista :) Yllättävän kivoja tuli, vaikka tällä kertaa kuvasin ihan vaan kännykällä.

   Poista

Kiitos kommentistasi =)