s Mammalaiffii: Luontoseikkailijoiden Aarteidenmetsästys

sunnuntai 2. elokuuta 2015

Luontoseikkailijoiden Aarteidenmetsästys

Meidän perhe tykkää hirmuisen paljon touhuta luonnossa. Välillä käydään katselemassa eri paikoissa luontopolkujen maisemia ja tutustumassa niiden tarjoamiin toinen toistaan upeampiin luonnon ihmeisiin. Mutta useimmiten meidän tie vie metsään joko leikkimään, tutustumaan luontoon tai syömään jälkiruoka mustikkapuskista poimien mustikoita suoraan suuhun, NAM!

Välillä tehdään käpylehmiä ja -lampaita ja jos oikein innostutaan, niin tehdään oikein koko farmi. Välillä kerätään ja tutkitaan kaikennäköisiä lehtiä, kasveja, kiviä ja käpyjä ja kaikkea mitkä vaikuttavat meidän mielestämme aarteilta ja siitä lähti tämä Leikkilauantain -leikkipankin postausidea vireille!

Luontoseikkailijan Aarteenmetsästys


Luonto on ihmeellinen paikka ja sieltä löytyy vaikka minkälaisia aarteita, jos oikein osaa katsoa ja jos ei osaa, niin siihen kyllä oppii, kun yhdessä ihmeitä vanhempien kanssa katsellaan ja tutkitaan.

Luontoseikkailu on mukava ja terveellinen tapa viettää luxusaikaa perheen kesken raikkaassa ilmassa. Tätä voi harrastaa lähimetsässä, luontopolulla, retkellä tai vaikkapa reissussa ollessa, jossa on ihan tuntemattomat maastot, joita tutkia. Ja jos ette halua lähteä suoranaisesti metsään, niin sopii tämä puistoaktiviteetiksikin =)Mukaan tarvitsette jokaiselle pussin ja yllä olevan listan, jotta tiedätte mitä kaikkea jokainen bongailee/kerää pussiinsa, kaikkien kanssa yhdessä ihmeteltäväksi. Eli ensin jaetaan jokaiselle pussi ja lista (tätä voi "pelata" myös pareittain tai koko porukka yhdessä). Sitten lähdetään bongailemaan listassa olevia aarteita ja keräillään niitä pussiin. Kun pussissa on kaikki luetellut aarteet, on aika palata takaisin lähtöpaikalle tai vaikka pistää piknik pystyyn ja samalla yhdessä tutkia, mitä kaikkea on löydetty ja miksi esimerkiksi jokaisen upea aarre -kohdan luontokappale on hänen mielestään niin upea ja ihmeellinen. Samalla voidaan porukalla miettiä kasvien, lehtien yms. nimiä ja värejä. Tässä Aarteenmetsästyksessä on monta opettavaa mahdollisuutta ja samalla koko porukka saa pitää hauskaa ja saa liikunnan ilon!

Uskokaa pois... Tää on leikki/peli, josta lapset on joka kerralla aivan yhtä innoissaan =)

Mukavia pelihetkiä kaikille!


#luonto #luontoleikki #luontopeli #luontoseikkailu #peli #liikuntaleikki #liikuntaalapsille #luontoseikkailijanaarteenmetsästys #aarteenmetsästys #leikkilauantai #leikkipankki #activitybankforkids

4 kommenttia:

 1. Heih, en saanut uudestaan liitettyä linkkiä.. Pystytkö lisäämään mun jutun siihen pakkiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoin sen silloin 2.8. just ennen deadlinea :)

   Poista
 2. Onpas hauska idea, tämä lähtee kokeiluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kommentista =) Suosittelen, lapset ihastuu =) Ja omasta halusta riippuen voi tosiaan opettaa erilaisia asioita luonnosta lapsille samalla.

   Poista

Kiitos kommentistasi =)