s Mammalaiffii: HAASTE MINIMALISMI-PELIIN

maanantai 3. elokuuta 2015

HAASTE MINIMALISMI-PELIIN

Oon pitkän aikaa jo miettinyt meidän hurjaa tavaramäärää ja sen suhdetta meitä kokoajan ahdistavaan tilanpuutteeseen. Meinaan nyt kun meitä on neljä, niin tilaa tarvitsee yllättävän paljon ja kaikennäköistä turhaa, kierrätykseen, myyntiin tai roskiin laitettavaa tavaraa, vaatetta yms on paljon.

Juurikin siksi uskallan lähteä Tipulassa -blogista löytämääni Minimalismi -peliin mukaan =) Unelmana siistimpi, tilavampi ja järjestelmällisempi koti. Mahdotontako?

Tämä kierros peliä alkoi elokuun ensimmäinen päivä ja joka päivä tulisi jokaisen laittaa kierrätykseen, myyntiin tai roskiin yhtä monta "tavaraa", mitä päivämäärä määrää. Eli esimerkiksi huomenna kun on neljäs päivä, niin tulisi hävittää neljä turhaa "tavaraa" keskiyöhön mennessä. TÄSTÄ löydät tarkemmat pelisäännöt ja voit miettiä, että onko sinullakin nurkissasi liikaa turhaa tavaraa ja uskallatko tarttua haasteeseen ja lähteä päivittämään kotiasi uuteen minimalistisempaan lookkiin?!


kuva on Pinterestin ihmeellisestä maailmasta


Aloitan pelin tosiaan vasta tänään, vaikka se alkoikin "virallisesti" jo lauantaina. Tämä siksi, koska bongasin tämän pelin vasta nyt ja kun meidän kämppä ja hyvinvointi ilmiselvästi tarvitsee tätä peliä, niin otan tänään kiinni tämän alkuajan poistamalla yhteensä 1, 2, ja 3 päivän tavarat eli yhteensä 6 "tavaraa". Poistamieni "tavaroiden" kuvat laitan Instagramiini päivittäin (jos ollaan reissussa, niin kuvat tulee vähän jälkijunassa) ja kerran viikossa laitan blogiin postauksen kuvista ja fiiliksistä =)


SINUT ON HAASTETTU! 
#minimalismipeli #haaste #minimalismihaaste #turhistaeroon #kirppis #kierratys #myyntiin #tilavampikoti #parempimieli

8 kommenttia:

 1. Kiva että lähdit mukaan! Mielenkiintoista lukea muiden etenemisestä. :) Mä aloitin haasteen reippaasti karsimalla tyttöjen ja omia vaatteita - jestas, mikä määrä tilaa tulee kohta kaappeihin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosi mukavaa, että kerroit haasteesta blogissasi. Kiitos! Tää voi olla mukava tapa päästä eroon turhista tavaroista :)

   Saas nähdä vaan, että tarviiko vielä toisenkin kuukauden haastetta, ennen kuin meillä on kunnolla tilaa ;)

   Poista
 2. Mä oon tehnyt vähän vastaavaa jo hyvän tovin, aloitin vuosi sitten tavaran vähentämisen tarkoituksena, että meiltä lähtee tavaraa enemmän kuin tulee sisään. Suunta on säilynyt oikeana, mutteipä se oikeastaan missään näy... Tänä viikonloppuna vaihdettiin koululaisten huoneita, ja vaatteiden läpikäymisen seurauksena neljä täyttä muovikassillista lähtee UFFin laatikkoon (koska sinne on helppo hävittää). Määriä en siis laske, kunhan suunta on se, että enemmän tavaraa ulos kuin sisään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kommentista :) Sulla on hyvä periaate. Voi kun itsekin oppisi moisen tämän seurauksena ;)

   Ollaan aikamoisia säästäjiä, että josko joskus vielä tarvii, niin säästetään... Mutta onneks ei sentään himohamstraajia olla eli tavaraa menee kyllä vaihtoon, kierrätykseen ja myyntiinkin :)

   Poista
 3. Aika hauska idea! :)
  Meillä on kans vähän soveltaen tätä hommaa harrastettu jo hyvän aikaa. Mietitään tarkkaan ennen jonkin tavaran ostamista että tarvitaanko sitä todella. Jos taarvitaan, voisiko sen ostaa ennemmin käytettynä kuin uutena. Tarpeettomaksi käyneet tavarat laitetaan myyntiin jos ovat sellaisessa kunnossa että voi vielä kierrättää muutoin kuin roskikseen. Rikkinäiset tavarat koitetaan korjata ennen kun ostetaan uusi jos se vaan suinkin onnistuu. Näillä ajatuksillaollaan saatu kummasti tavarapaljoutta vähenemään meidän taloudessa. Tulee osteltua vähemmän yhtään mitään ja tarpeettomia myymällä on kotiin saanut enemmän tilaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kommentista :)

   Vau!! Kunnioitan! Mekin tuota tehdään, mutta silti nurkkiin on kerääntynyt ylimääräistä...

   Poista
  2. Kiitos. :) Mekin aiemmin jollain tasolla aina toteutettiin tätä ajatusta mutta jossain vaiheessa vaan ahdistus tavaran määrästä kasvoi liikaa ja otettiin vielä itukempi linja käyttöön. Tällaisen haasteen myötä varmasti pääsee hyvin siihen ajatukseen enemmän kiinni ja ihan varmasti teilläkin tulee ihan hurjasti nyt tilaa kotiin. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi =)