s Mammalaiffii: DIY kätyrit / minions

lauantai 1. elokuuta 2015

DIY kätyrit / minions

Tervetuloa Leikkipankkiin =)

Tänään aamusella alkoi Lenkkipankin muodostaminen lapsille ja lapsenmielisille. Leikkien, askartelujen yms. aktiviteettien keräämiseen voi osallistua kuka tahansa bloggaaja. Katso TÄSTÄ tarkemmat ohjeet postauksesi linkittämistä varten. Tervetuloa ,mukaan!


Tässä meidän perheen ensimmäinen leikkilauantai -postaus:

DIY kätyrit / minions vessapaperirullista


Tämä askartelu sopii joko lapsen ja aikuisen yhteiseksi askarteluksi tai noin 10+ ikäiselle nuorelle. Tää idea ei oo omasta päästä, vaan Pinterestin ihmeellisestä maailmasta bongattu ja alkuperäiseen ohjeeseen (english) pääset TÄSTÄ.

Tekemiseen tarvitsette seuraavat materiaalit:
 • vessapaperirullia
 • täytepaperia (esimerkiksi vanhaa piirustuspaperia tai sanomalehtipaperia)
 • teippiä (minä käytin maalarinteippiä, mutta muutkin kelpaa)
 • keltaista ohuehkoa paperia (tai keltaista maalia)
 • sinistä ohuehkoa paperia poikakätyrin housuja varten (voit myös maalata housut)
 • kuviollista paperia tyttöminionin mekkoa varten (voit myös itse piirtää tai maalata kuviot yksiväriseen paperiin tai vaikka koko mekonkin voi maalata)
 • askartelusilmiä minionien silmiksi. 2 kpl, jos teet yksisilmäisiä, niinkuin me tai sitten vähän enemmän, josko päätätkin tehdä 2 silmäisiä minioneja tai mahdollisesti enemmän kuin 2 minionia kerrallaan.
 • mustan tussin, jotta saatte piirrettyä silmälasinauhan, housujen yksityiskohdat ja suut.
 • pahvia silmälaseja varten (me leikattiin renkaat ylimääräisestä vessapaperirullasta).
 • tarrahelminauhaa, josta saatte tehtyä tyttöminionin helmet.
 • eri värisiä lankoja minioneiden hiuksiksi (me käytettiin sinistä lankaa pojalle ja pinkkiä tytölle. Lisäksi tytön hiukset on laitettu vihreällä langalla ponnareille).
 • liimaa ja / tai ohutta kaksipuolista teippiä

Ja sitten hommiin =)1. Ensin täytetään vessapaperirullat täytepaperilla (esim. sanomalehteä), jotta niistä tulee tukevammat ja kestävämmät leikkiä. Ihan ensin kuitenkin suosittelen teippaamaan toisen pään kummastakin rullasta umpeen , jotta rypistetyt paperipallot on helpompi laittaa rullien sisään. Kun laitat rullan sisään viimeistä paperipalloa, rypistä pallo niin, että saat siitä helposti minionin päälaen, joka on puolikkaan munan muotoinen.

Lapsi - aikuinen askartelussa: voi yhteisesti teipata rullien päät umpeen ja sitten lapsi voi täyttää rullat rypistäen paperit palloiksi ja laittamalla ne rullien sisään. Aikuinen viimeistelee asettamalla minionin pään muodon antavan pallon viimeiseksi.

2. Sitten leikataan keltaisesta paperista minionin päätä varten neliö ja teipataan se pään ympärille niin, ettei jää kauheasti ryppyjä. (Minionin voi myös kokonaisuudessaan maalata keltaisella värillä, mutta sitten sinun tarvitsee ensiksi teipata pää niin, että täytteet pysyvät sisällä ja myöskin vartalo niin, että maali leviää tasaisesti minionin pintaan. Suosittelen sanomalehtipaperia ja vähän kun sitä kastaa, niin tulee massa jolla saa tasaisen maalattavan pinnan).

Kun pää on keltainen, niin leikataan suorakulmio kroppaa varten. Ota mitat rullasta (silmämääräisesti), niin saat oikean kokoisen ja josko tulee liian iso, niin voihan ylimääräisen leikata pois. Sitten vaan liimaamaan tai kiinnittämään kaksipuolisella teipillä kropan väri vessapaperirullaan. Nyt sulla on valmis Minionin kroppa, jota pääset työstämään.

Lapsi - aikuinen askartelussa: Suosittelen Minionin maalausta, jotta lapsella on kivaa puuhaa samalla, kun aikuinen tekee Minioneista maalauskelpoisia.

3. Sitten liimaa Minioneiden silmät paikoilleen ja leikkaa pahvista sopivat rinkulat silmien ympärille (itse liimasin kaksi rinkulaa päällekkäin, koska se näyttää kivemmalta). Kun silmät ja rinkulat ovat liimattu paikoilleen, ota musta tussi ja piirrä silmälasin sivuista musta sankarinkula ympäri pään. Nyt Minionillasi on silmä / silmät valmiina.

Lapsi - aikuinen askartelussa: Liimatkaa yhdessä silmät ja silmien ympärille tulevat rinkulat. Jos lopputulos ei ole niin justiinsa sinulle, niin voit antaa lapsen piirtää sankaviivan pään ympäri. Ihan kivalta se näyttää kiemuraisenakin ;)

4. Sitten piirrä suut. Voit ihan itse valita, että mimmoset haluat. Nää veijarit on kivannäkösiä melkein minkälaisella suulla tahansa. Me valittiin pojalle suu, johon liimasimme 3 valkoista hammasta ja tytölle tuli pikaisesti piirretty hymysuu.

Lapsi - aikuinen askartelussa: Riippuen lapsen iästä, niin mahdollisuuksien mukaan lapsi voi piirtää suut tai ainakin värittää ne. Vaihtoehtoisesti voit leikata suut mustasta paperista ja lapsi saa liimata ne paikoilleen.


5. Sitten olisi hiusten vuoro. Nyt saatte käyttää mielikuvitusta. Näistä veijareista kun saa mitä ihanemman näköisiä jokaisella kerralla, kun käyttää erilaisia hiustyylejä ja hiusvärejä. Voitte tehdä punkkarin, töyhtötyypin (niinku me), tytölle voi laittaa letit, ponnarit tai vaikka kiharahiukset, josko sellaista lankaa löytyy. Langaksi sopii parhaiten lanka, joka sisältää villaa. Muotoile hiukset ja liimaa ne liimalla Minioneiden päihin kiinni (me käytettiin Stacky Glue liimaa). 

Lapsi - aikuinen askartelussa: Anna lapsen valita hiusten värit ja tyylit. Avusta itse hiusten sommittelussa ja liimaamisessa.

6. Nyt tehdään vaatteet. Voit joko leikata tai maalata vaatteet Minioneille. Me leikattiin pojalle housut vaaleansinisestä ohuesta paperista (henkselit erikseen) ja piirrettiin mustalla tussilla yksityiskohdat housuihin. Tytölle leikattiin kuviopaperista mekko (henkselit erikseen) ja liimattiin kaulanauha kaunistamaan neitokaista (tarrahelmikoristenauhasta pala). Sen lisäksi teimme tytölle käsilaukun leikkaamalla kuviopaperista käsilaukun muotoisen palasen ja siihen liimattiin kantohihna, se myöskin kuviopaperista (näitä koristeita ja somisteita voi tehdä oman mielikuvituksen mukaan ja ei tarvitse olla koristepaperia, sillä voit laittaa vaikka lapsen piirtämään paperille tai maalaamaan ja käyttää sitä laukun tekemiseen). Nyt Minionit ovat käsiä vaille valmiit!

Lapsi - aikuinen askartelussa: Suosi maalaamista, niin lapsi pääsee hommiin enemmän. Jos ette maalaa vaatteita, niin anna lapsen valita, että minkälaiset vaatteet Minioneille tulee ja minkä väriset ne ovat. Itse voit piirtää Minionimaiset yksityiskohdat, niin kaikki vaatteet näyttävät hyvältä näiden veijareiden päällä. Lapsen voi myös antaa valita, että tuleeko Minioneille jotain somisteita, esimerkiksi käsilaukku, miekka, pensseli tai vaikka tikkukaramelli käteen ;)
 

7. Kädet on näiden veijareiden vaikein kohta tehdä! Joten voit jättää ne pois, jos haluat tai vaikka liimata paperikädet vaan menemään kroppaa pitkin. Näin Minioni on myös kestävämpi, sillä kädet lähtevät helposti kunnon leikeissä pois. Itse aion tehdä seuraavalla kerralla Minionit niin, että liimaan paperikädet kroppaan kiinni.

Mutta nämä tällaiset sojottavat kädet tehdään niin, että rullaa pienet suikaleet sanomalehteä tiiviiksi rulliksi ja teippaa ne pysyviksi rulliksi. Maalaa tai liimaa pintaan keltaista paperia, jossa käsistä tulee keltaiset ja sen jälkeen värjää käsien päistä pieni osa mustaksi, jotta näyttäisi siltä, että heillä on hanskat käsissä. Sitten on enää käsien liimaus ja se onnistuu parhaiten liimapyssyllä, mutta niinkuin kokeiltu on, niin ne pysyvät kiinni myös tavallisella liimalla (me käytettiin Stacky Glue liimaa). Silloin vaan joutuu pitämään käsiä aika paljon kauemmin paikoillaan, että liimautuvat hyvin kiinni ja niinkuin kuvista näkyy, niin me jouduttiin vielä vähän liimaamaan tukipaperia käsien ympärille, jotta ne kestäisi leikkimistäkin (silti kädet irtosivat jo toisena päivänä... Onneksi Minionit on silti tosi hauskan näkösiä ja kivoja leikkikavereita).

Lapsi - aikuinen askartelussa: Anna lapsen pyöritellä ja teipata sanomalehti rullat valmiiksi ja liimata keltainen paperi paikoilleen. Sinä voit piirtää tussilla hanskat (voi tämän lapsikin tehdä) ja liimata kädet kroppaan.

Onneksi olkoon!! 

 

Minionit ovat nyt valmiit ja leikit voi alkaa =)Eikös ollutkin kivaa askarrella näitä pikkuveijareita? Monta tuntia hauskanpitoa ja touhua yhdessä. Luxuspäivä =)#diy #leikkilauantai #leikkipankki #activitybankforkids #askartelu #craft #askartelulapsille #craftforkids #activityforkids #diyminions #minions #vessapaperirullaaskartelu #toiletrollcraft #kätyrit #diykätyrit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi =)