s Mammalaiffii: Saaristoristeilyn taikaa

maanantai 20. heinäkuuta 2015

Saaristoristeilyn taikaa

"Mä Hauuuuun Paaomeea!!!", oli viime viikon alussa suosittu lause meidän perheessä. Viime Matkatenava -lehdessä oli meinaan kuva laivan pallomerestä, jonka meidän tytöt bongasi sieltä viime viikon maanantaina. Inka repi heti aukeaman irti lehdestä yhteistä ihastelua varten ja alkoi hokeminen: "Mä hauun Paaomeea!". Sitä jatkui ja jatkui. Kuvaa tultiin näyttämään meille vähän väliä ja välillä hokeminen ja jopa nuo sanat laulumuodossakin riensivät korviimme ihan ulkosallakin ja ihan joka paikassa. Halu oli kova ja se oli niiiiiiiiin kova, että keskiviikkona me kyllästyimme tuohon hokemaan ja tilattiin tytöille yllätykseksi Saaristoristeily Ahvenanmaalle Silja Linella tai Tallink se vissiin nykyään on ;)

Torstaina sitten aikaisin aamulla starttasi meidän laivapäivä lasten ehdoilla eli tiedossa oli paljon ajanviettoa Pallomeren äärellä! Onneksi laivalla oli muutakin ohjelmaa.


Laivalla meitä vastaanottamassa oli Harri Hylje, jota tytöt näyttivät pelkäävän. Niin kuin kaikkia hahmoja, jotka ovat ihmisen kokoisia ja eläväisiä. Jos kyseessä olisi ollut nukke, sitä olisi halattu! Nyt ei sitten millään, vaan minä jouduin nappaamaan halikuvan toisen tytön hyljehalista muistoksi, jotta pääsisimme muistelemaan myöhemmin Harri Hyljettä.

Laivamatkamme sattui mukavasti kauniille päivälle ja pääsimme myös kannelle viettämään aikaa ja nauttimaan raittiista ilmasta. Risteilyn kohokohtia olivat kumminkin Muumipeikko ja Pikkumyy! Niitäkin pelättiin, mutta samalla myös ihailtiin hurjan paljon!
 

Alku meni niin, että Inka ei suostunut edes samalle tanssilattialle heidän kanssaan, kun pelko oli kova. Mutta lopulta kiinnostus ja halu kumminkin voitti pelon ja päädyimme tanssimaan ja leikkimään Muumipeikon ja Pikkumyyn kanssa. 

Lopulta Inkaa jäi vähän harmittamaan, kun hän ei uskaltanut halata Pikkumyytä, vaikka kovin oli jo menossa... Pelko kumminkin iski ennen halia. Lohdutin Inkaa, että Pikkumyy sai tänään hurjan paljon haleja ja jaksaa varmasti odottaa Inkan halia seuraavaan kertaan ja näin Inkalle tuli taas hyvä mieli ja juteltiinkin, että ensi kesänä, jos hän uskaltaa jo, niin voidaan mennä katsomaan Pikkumyytä Muumimaailmaan. Pikkumyy on Inkan ja Ainon lempihahmo muumimaan hahmoista.

Laivalla oli myös suunnistusta, josta sai palkinnoksi muumien solmukoulusetin (liian vaikea näin pienille) ja pienet värikynät (sopivat matkavärikyniksi). Lisäksi muumitansseihin ja eläinleikkiin osallistumisesta tytöt sai muumitatuointeja kotiin vietäviksi ja ne tuossa hyllyllä odottaakin ensi viikonlopun kyläilyä, kun Inka haluaa päästä näyttämään muumitatuointeja kavereilleen.


Ja tottahan toki me vietettiin paljon aikaa niillä leikkialueilla eli mm. pallomeressä, joita oli kaksi. Toinen pallomeri oli Silja Landissa, jossa olimme menomatkalla monta tuntia ja paluumatkalla matkasimme Summer Centeriin, josta löytyi kaikennäköisiä kivoja aktiviteetteja pikkuisille ja vähän isommillekin lapsille. Meidän tyttöjen hiteiksi nousivat pallomeri ja pomppulinna.

Saaristoristeilymme ruokailuineen kaikkineen meni oikein mukavasti ja olimme lopulta kaikki oikein tyytyväisiä, mutta aikamoisen väsyneitä, kunnon hauskan touhupäivän jälkeen. Tytöt nukahti samantien, kun autoon pääsivät tai Aino oikeastaan nukahti jo terminaalissa hissiä odottaessamme.


Kiva päivä! Kiva reissu! Suosittelen!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi =)