s Mammalaiffii: Sinä loukkasit minua!

maanantai 1. kesäkuuta 2015

Sinä loukkasit minua!

Arvosteletko kaupan kassajonossa muiden ruokaostoksia ja ulkonäköä? Kommentoitko leikkipuistossa vanhemmalle, miltä tämän lapsi näyttää? Kerrotko kanssaihmisille, kuinka rumia, ällöttäviä ja vastenmielisiä he ovat? Kehotatko ostarilla pyörivää nuorta tekemään itsemurhan?
 

Blogit ovat joutuneet kautta aikojen kiusaajien kohteeksi. Omassa blogissani en ole juurikaan kohdannut ilkeämielistä kommentointia, mutta tiedän blogeja/bloggareita, jotka moisesta ovat saaneet kärsiä.

Onneksi te, mun ihanat ja rakkaat lukijani, ette kuulu tähän kategoriaan ja saan usein nauttia ihanista ja tsemppaavista kommenteistanne! Muistakaa, että rakentavatkin kommentit ovat aina tervetulleita. Aina on kehitysehdotuksille tilaa. Otan ne vastaan avoimin mielin. 
 
Mutta on tosiaan blogeja, joissa bloggaajaa haukutaan rumaksi tai läskiksi tai laihaksi ruipeloksi. Ja mikä saa ihmisen haukkumaan toisen lapsia rumiksi ja läskeiksi? Siinä "ammutaan" jo todella paljon vyön alle mielestäni. Jättäisivät edes lapset rauhaan!
 
Blogit ovat kiusaajille helppo kohde. Kukaan ei sano vastaan. Ainakaan "face to face", vaan kiusaaja pääsee anonyymin nimimerkin turvin harjoittamaan kiusaamista rauhassa. Kommentit ovat usein suurella ilkeydellä, joko harkiten tai harkitsemattomasti kirjoitettuja. Ne eivät sisällä rakentavaa kritiikkiä, vaan ovat suoranaista kiusaamista, joka satuttaa lukijaansa. Itse entisenä koulukiusattuna tiedän, kuinka pahasti sanat voivat satuttaa ja niistä voi jäädä traumoja loppuelämäksi. 

Miksi joillain ihmisillä on tarvetta loukata toista ihmistä? Miksi on kivaa aiheuttaa pahaa mieltä ja satuttaa?

Bloggaajat toivovat kommenttibokseihin keskustelua ja kommentteja. Lukijan ei tarvitse mielistellä tai kaunistella. Riittää, että herjaavat ja loukkaavat kommentit pidetään omana tietona. "Pidät julkista blogia, joten olet arvostelun kohteena" -kommentti ei riitä selitykseksi sille, miksi ne omat negatiiviset näkemykset täytyy tuoda julki toista loukaten.

Sinä loukkasit minua -kampanjaan on ottanut osaa reilu 100 blogia. Tarkoituksena on havahduttaa ihmiset huomaamaan miten hurjaksi kommentointi on pahimmillaan blogimaailmassa mennyt, sekä peräänkuuluttaa käytöstapoja ja asiallista kohtaamista myös netissä. Ehkä tämä kampanja saa edes jokusen lukijan pohtimaan mitä ja erityisesti miksi kirjoittaa kommenttinsa. Alla yksi kampanjan esimerkkikommenteista. Mieti, joku on kehdannut tämänkin ihan oikeasti kirjoittaa?! 
 
”Usein sanotaan, että geenien sekoittaminen tuottaa terveitä jälkeläisiä. Aina se ei kuitenkaan näy sattuvan kohdalle." (Kirjoittajan lapsen vammaisuudesta.)


--------------------------------Ilkeät kommentit loukkaavat myös netissä. Me toivomme asiallista kommentointia blogeihin.

A girl with too many pictures  -  Ai karkkii!  -  Aiatar  -  Aikuistumiskipuja  -  All hearts are wonderful  -  Am I Invited  -  Annun elämä uusiksi  -  Arkilove  -  By Tinja Katariina  -  Dreamer Achiever  -  Elämänilon alkulähteillä  -  Elämää pyörätuolista käsin  -  Emilia Christine  -  Enni Heidi  -  Ennin kengissä  -  Essi Maaninka  -  Fifty Way  -  Haaveilen kaikesta  -  Haaveita ja oikeeta elämää  -  Harmaa ja muut iloiset värit  -  HeioonJenna  -  Hulivilini  -  Ida Parviainen  -  Ihanan karmea  -  Ikimuistoista  -  Inku-chan  -  Inspiration  -  Jemppuu  -  Jenni's Lullaby  -  Kaaosta ja kukkamekkoja  -  Kadun aurinkoisella puolella  -  KIDULT  -  Kitujainen.com  -  Kotiäidin elämää  -  Kouluta Ite Paremmin  -  Kun äiti kelaa  -  Kuvastin  -  Käenpesä  -  Lady of The Mess  -  Leveämmin hymyilevä perhe  -  Chasing Happiness  -  Life à la Annika  -  Life is an illusion  -  Lifestyle by Maiju Kristiina  -  Love yourself first  -  Loyal Companion  -  Maalia kohti  -  Mammalaiffii  -  Mansikkatilan mailla  -  Marjukka Katariina  -  Meidän Pieni Ryyni  -  Mieleni on maalaus  -  Minäkö keski-ikäinen?  -  Moonika Kristiina  -  Munakoisoni ja minä  -  My life, with love Alesya  -  Nani - Be yourself Napsahduksia  -  Natalia  -  Never Give Up  -  Nightwish Diamonds  -  Nuori ajattelija  -  On my way  -  Operaatio Äiti  -  Optimismia ja energiaa  -  Outi's life  -  paint my house BLACK  -  Paiqo  -  Perhosia masussa  -  Pieni Lintu  -  Pikku Bambin Blogi  -  Pinkit korkokengät  -  Privaattikamaa  -  Rakkaudella Hannele  -  Reborn Beast  -  Rouva Y  -  Ruusumäki  -  Saijis  -  Smagatsoff  -  Something different by Emilia  -  Spread your wings  -  Syvältä  -  Tassuttelijan päiväkirja  -  Teijan Kauneus Blogi  -  The Blind Leap  -  The Diary of Mariella Elisabeth  -  The World According to Jani  -  Thrill Me Tonight  -  Tipulassa  -  Touch the sky  -  Tuulanneli  -  Unelmia jahdaten  -  Unelmiin tai sinne päin  -  Vilhelmiina Lyydia  -  Waldgeistory  -  Weekend Chic  -  XL-elämää  -  Zeninan  -  Äiti ja melukylän lapset  -  Äiti on vihannes  -  Äiti yrittää

2 kommenttia:

  1. Kiva, että lähdit mukaan kampanjaan! :) On tosiaan kummallista, miten joidenkin mielestä loukkaaminen ja haukkuminen on ihan ok, kun toinen kerran on kirjoittanut jotain julkisesti nettiin. Hoh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään moista ymmärrä ja siksi lähdinkin kampanjaan mukaan. Lähdin kampanjaan mukaan myös siksi, että kiusaaminen on aina väärin, on sitten kyse netistä tai face to face elämästä.

      Poista

Kiitos kommentistasi =)