s Mammalaiffii: KARPPI / Mausteiset jauhelihapihvit pippurikastikkeella

torstai 4. kesäkuuta 2015

KARPPI / Mausteiset jauhelihapihvit pippurikastikkeella

Tämä ohje sai alkunsa ideastani tehdä lihapullia ilman jauhoja. Kehittelyvaiheessa lihapullat muuttuivat lihapihveiksi ja mukaan tuli pippurikastike. Pippurikastikkeesta tuli vähän erilainen kuin normaalisti tekisin. Sillä tällä kertaa halusin mukaan aromikkaan vivahteen konjakista, sillä se jos jokin sopii hyvin Chilin kanssa yhteen.

Ohjeen suurin hiilihydraattimäärä löytynee Sweet Chilikastikkeesta, joten jos haluat syödä näitä vielä karpimmin, kuin minä, niin vähennä Sweet Chilikastikkeen määrää itsellesi sopivaksi. Ohje on gluteiiniton.


Mausteiset jauhelihapivit pippurikastikkeella
(8 kpl)


Mun oma annos


Ainekset

400g naudan jauhelihaa
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 rkl sweet chilikastiketta
2 rkl voita
200g ranskankermaa
1 tl rouhittua pippurisekoitusta
1 tl suolaa
0,5 dl konjakkia

  1. Sekoita jauhelihaan valkosipuli ja sweet chilikastike. Muotoile taikinasta 8 pihviä. Kuumenna voi pannulla ja paista pihvit kauniin ruskeiksi molemmin puolin. Nosta pihvit pois pannulta.
  2. Lisää konjakki pannuun. Raaputa pannun pohjalta kaikki maku irti nesteen joukkoon. Keitä konjakkia kasaan pari minuuttia, kunnes se on melkein haihtunut. Lisää ranskankerma, sekoita ja keitä pari minuuttia. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurisekoituksella.

HUOM! Konjakista häviää paistettaessa alkoholi kokonaan, joten voit tarjota tätä nuoremmillekin syöjille turvallisin mielin, jos he tykkäävät maustekkaammasta ruoasta.


Lapsen annos


Bon Appetit!

#karppiresepti #karppiruoka #karppichilipihvit #karppaus #karppi #karppausresepti #gluteiinitonresepti #gluteiiniton #gluteiinitonjauhelihapihvit #resepti #ruokaresepti #mausteisetjauhelihapihvit #jauhelihapihvit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi =)