s Mammalaiffii: Toukokuun alun kuulumisia

lauantai 9. toukokuuta 2015

Toukokuun alun kuulumisia

Pitkästä aikaa ajattelin jakaa kanssanne vähän meidän kuulumisia. 

Tytöillä on ollut ja on vieläkin hurja sairastelukierre päällänsä ja se on ikävä kyllä hidastanut ja rajoittanut touhuamisiamme todella paljon. Mutta ollaan me silti vähän jotain kivojakin juttuja tehty ja koettu. 

Vappuna oltiin ihan kotosalla, vaikka suunnitelmissamme oli käydä mm. tivolissa, Paimion vappujuhlissa ja Kaarinassa 3.5. Kilosportin lapsille järjestämässä liikunnallisessa vapputapahtumassa. Nuo kaikki jäi käymättä, mutta oli meillä silti mukavaa kotosalla. 

Oli simaa, munkkeja, vappupalloja ja vähän herkuteltiin nakeilla ja perunasalaatillakin. Käytiin myös uhmaamassa sairastelukierrettä taloyhtiön hiekkalaatikolla ja kiikkumassa. Noin pienen pienet aktiviteetit ja tytöt olivat aivan innoissaan. Mutta enpä hirmuisesti ihmettele, koska yli 2 kk on nyt sairasteltu ja ulkoilu on ollut todella minimissä.

Lisäksi leikittiin serpentiinillä ja tottahan toki kämppä oli koristeltu vappusomistein eli ilmapalloilla ja serpentiinillä =)

Vapun touhuja

Alkuviikosta tyttöjen terveydentilat olivat vähän paremmat eli kummallakaan ei ollut korkeaa kuumetta ja jaksamista riitti sen verran, että päätimme piipahtaa lähimetsässä ihailemassa luonnon ihmeitä ja tutustumassa mitä ihmeellisempiin luonnon asioihin.


Alkuviikon metsätouhuja

Tällä kertaa mm. ihailtiin ja vähän pelättiinkin aikamoisen isoa hämähäkkiä. Se oli tyttöjen mielestä kauhean mielenkiintoinen, mutta välillä kiljuttiin kauhusta ;) Mutta sitten taas ihmeteltiin ja juteltiin hämähäkin ihmeellisestä elämästä.

Kun hämähäkki katosi näkyvistä kiven alle, tuli Inkalle kauhea surku puseroon, että mihin se nyt katosi. Isänsä totesi hänelle, että hämähäkki taisi vähän pelätä isoa Inkaa ja minä sanoin vielä perään, että hämähäkki meni pesänsä turvaan nukkumaan.

Inka oli iloinen, kun hän oli iso tyttö ja toivotti hämähäkille "hyää yää" (hyvää yötä).


Metsässä on paljon jännittävää tutkittavaa

Inkan mielestä parasta on puulaivojen uittaminen kepillä ja kepillä onkiminen =)

Kun oltiin aikamme ihasteltu luontoa, niin oli aika lähteä kotiin syömään. Ainokin alkoi ilmiselvästi olemaan jo vähän väsynyt, joten ruoan jälkeen Aino meni päikkäreille keräämään voimia iltapäivän leikkejä varten.

Loppu viikko onkin sitten mennyt vähän enemmän kiireisenä sekä sairastelujen että työasioiden takia, niin kuvaaminen on jäänyt lähes kokonaan. Mutta ollaan kyllä touhuttu normaaliin malliin, terveyden mahdollistamissa rajoissa.

Eilen tehtiin tyttöjen kanssa Mummulle äitienpäiväkortti, jonka hän saa sitten torstaina, kun tulee käymään ja saa myöskin pienen itsetehdyn lahjan, joka mun tarttee vielä tyttöjen kanssa väsäillä alkuviikosta =)

Nyt saan itse tässä rauhassa bloggailla, kun mieheni ahkerana hommailee keittiössä. Kuulemma jotain huomisia juttuja, enempää ei suostu kertomaan... Pahuksen hyvä tuoksu sieltä tulee, NAM!!

Kirjoittelen sitten huomenna illalla, tyttöjen nukkumaan menon jälkeen, äitienpäivän touhuista =)


Oikein mukavaa ja aurinkoista äitienpäivää kaikille äideille!! 2 kommenttia:

 1. Oikein ihanaa äitienpäivää myös sinne :) Toivottavasti teillä parannuttaan ja pääsette ihanista k3vätilmoista nauttimaan oikeen urakalla :) Minä kävin pitkän kommentin jättämässä siihen edelliseen elämäntapamuutoski4joitukseen vaan se katosi enkä jaksanu uutta ki4joittaa :/ Tsemppiä siihenki nyt tässä samalla. Koitat vaan loihtia terveellistä ruokaa vaikka se vaikeaa onkin vähillä rahoilla,tiijetään! Vaan onneksi kesä tulee ja vihann3kset halpuu. Varhaiskaalikin on nyt ihanaa! Olen tehny siittä isoja laatikoita Vhh:na ilman riisiä. Lapsille ja mieh3lle voi keittää riisin erikseen. Munakkaat on kans tosi täyttäviä ja hyviä ja meillä maistuu myös lapsille.
  Oikein ihanaa kevättä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti =) Onpa kurjaa, että kommenttisi hävisi =\

   Tosiaan kesää tässä odottelenkin, koska silloin on helpompi pysyä "ruodussa" vähemmillä varoilla. Tänään lähti totaalisesti homma lapasesta, mutta annoin siihen kyllä itselleni luvan, onhan sen tään äitienpäivä =)

   Muuten olen nyt mennyt lautasmallin mukaisesti ja voiskin tosiaan tota riisitöntä kaalilaatikkoa kokeilla. Kerran oon tehny ja oli tosi hyvää =)

   Oikein ihanaa kevättä sullekin ja kiitti tsemppauksista =)

   Poista

Kiitos kommentistasi =)