s Mammalaiffii: Perheen kuulumisia 22-28.5.

torstai 28. toukokuuta 2015

Perheen kuulumisia 22-28.5.

Meillä ollaan nyt pitkästä aikaa oltu lähes terveitä ja näin ollen matkasimme Lempäälään viikonloppua viettämään, tyttöjen isovanhempien luo. Vaikka vähän tuppasikin olemaan sateista keliä, niin aurinkoakin riitti ja päästiin tyttöjen kanssa ulos leikkimään useamman kerran.


Ulkoota löydettiin myös uusi leikkipaikka, josta löytyi kiva keinukävelysilta, josta Inka tykkäsi kovasti ja esitteli siinä taitojaan meille kaikille useamman kerran.

Meitä kävi morjenstamassa myös isomummu ja vaikka tytöt hieman alussa ujostelivat, niin tykkäsivät kovasti isomummun vierailusta ja jäivät häntä kaipaamaan, kun oli isomummun aika lähteä omaan kotiin.

Oltiin koko reissu vähän varpasillaan ja varovaisia, kun tiedettiin seuraavan viikon torstaina olevan tyttöjen kitarisaleikkaukset ja silloin ei saisi kuumetta olla yli 38 astetta. Tuo raja pelotti todella paljon mua, koska tytöillä oli koko kevään hirmuinen flunssa & korvatulehduskierre ja kuumetta useasti.

Tytöt tulossa päivähoidosta kotiin. Joka päivä tarvii päästä poimimaan muutama voikukka matkalta ;)

Tuli tiistai ja tytöt menivät päivähoitoon ja taas sain hurjasti jännittää, että ovatko leikkauskunnossa vielä sieltä tullessaan... Kun hain tytöt, niin nenät vuosi ja Aino vähän krohisi, jota on tehnyt jo useamman kuukauden (syynä kitarisat). Vähän hirvitti, mutta molemmat olivat kumminkin pirteitä touhuajia koko päivän.

Tiistaina kävin Sushilla mieheni veljen vaimon kanssa, mutta kuvaaminen unohtui reissusta täysin. Vähän harmittaa, kun oli niin herkullista Sushia ja vielä hyvässä seurassa.

Samalla reissulla ostin itselleni Henkalta ja Maukalta uudet treenivaatteet kesää varten. Sain oikein ostaa L-kokoa ja olin haljeta onnesta. Laitan teille kuvan vaatteista maanantain Elämäntapamuutospostaukseen, niin saatte nähdä mun uudet ihanat treenikuteet.

Inkan "älä aina kuvaa mua" -käsi ;)
 
Tiistaina myös todettiin, että kesä tuli ja nyt saa jättää välikausivaatteet naulakkoon ja vaihtaa kevyempää päälle ja syömisen jälkeen lähdettiinkin sitten nauttimaan ihanasta auringosta ja ulkoilmasta ulkosalle. Jälleen kerran varovaisuus mielessä leikkausten takia ja laitoimme pusakat ja ylimääräiset housut päälle. Ja tottahan toki pipot myös.

Aino rakastaa keinumista ja kovia vauhteja. Naurulta ei voi välttyä, kun keinuu =)

Jaliksen pelaamista.

Meidän megahöpöttäjä Aino hiekkalaatikolla tekemässä kakkuja ja kunnon selitykset käynnissä =)

Keskiviikkona sitten olikin kunnon "unta varastoon" -päivä. Nukuin meinaan aamurutiinien jälkeen lähes 11 asti ja täytyy kyllä sanoa, että teki todella hyvää. Vaikka täyttä hyötyä en siitä saanut, kun itselleni pukkaa tällä hetkellä kunnon flunssaa, kun joku on istuttanut kaktuksen mun kurkkuun.

Mutta onneksemme tytöille ei noussut kuumetta tän päivän aamuun mennessä ja pääsimme menemään Terveystalolle ajoissa. Ensin vein Ainon nukutettavaksi ja olin siellä kunnes hän nukahti. Voi raasua pientä... niin reppana hän oli. 

Siinä välissä pääsin itse kahville ja sämpylälle ja kyllä täytyy sanoa, että maistui tosi hyvälle. Varsinkin, kun en ole juurikaan leipään koskenut lähiaikoina hiilareiden takia. Mutta nyt söin ja söin hyvän omantunnon kera =)

Sitten hain Inkan mummin hoiteista odotusaulasta odottamaan vuoroaan lepäämön leikkialueelle. Siinä sitten odoteltiin ja pian ne sitten jo kiikuttikin Ainoa heräämöön. Sitten tuli Inkan vuoro. Mummi meni Ainon seuraksi heräämöön ja minä menin Inkan tueksi nukutukseen. Inka otti sen aika paljon raskaammin kuin Aino, mutta nukahti kumminkin pian ja minä pääsin Ainon luo heräämöön, josta neiti alkoikin väen väkisin kämpeämään itseään pystyyn, kun kuuli ääneni. Itkuinen, pelokas ja kipuisa pikku Aino. 

Pian tuotiin Inkakin heräämöön ja Inka nukkui ihan täysillä vielä. Kun Inka ekan kerran heräsi, oli hän hurjan kivulias ja sätki kovasti potkien itseään ylöspäin sängyssä. Hän nukahti vasta, kun minä kiipesin hänen viereensä ja hän sai kipulääkettä kahdesti lisää. Ja silloin vasta Ainokin nukahti uudelleen. Siihen asti hän oli mönkinyt ympäriinsä ja välillä ollut sylissäni hakemassa lohtua.

Seuraavaksi kun tytöt heräsivät, olivat he jo oikein hyvässä kunnossa ja kipuja ei ollut niin paljon. Kipulääkettä toki vielä saivat lisää. Molemmat kävi potalla ja saivat mehua ja palkkioksi pienet lelut. Sitten pääsimmekin lähtemään kotiin usean reseptin kera ja ennen kuin pääsimme kotiin asti, niin Inka oksensi autoon oikein kunnolla ja tuli pieni "ensiapupysähdys", kun kuivasin neitokaista ja hieman autoakin ja sitten jatkoimme matkaa kotiin, jossa odotti jätskiä ja mehua. Loppupäivä meni herkutellessa ja vasta iltapalaksi söivät lohi-muussia, kun alkoi jo ruoka paremmin maittamaan.

Huomenna pitäisi vielä mennä pehmeällä ruoalla ja jätskilinjalla ja sen jälkeen voi pikkuhiljaa palata normaaliruokiin. Mutta kaiken kaikkiaan leikkaukset meni oikein hyvin ja tytöt voi nyt hyvin! Rauhallisesti nytkin nukkuvat omissa sängyissään =)

2 kommenttia:

  1. Olipas mukava kuulumispostaus sairaalaosuutta lukuunottamatta! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitti =)

    Sairaalahomma oli mielestäni parasta viikossa, sillä vihdoin saatiin operoitua se syy, joka on meidän tyttöjä koko kevään pitänyt sairaana ja leikkaukset menivät hyvin ja hyvin ovat myös alkaneet toipumaan leikkauksistaan.

    Ainoa ikävä juttu siinä oli jännitys ja pelko siitä, että ehtivät tulla taas kipeiksi ja eivät pääse leikkaukseen. Mutta onneksi niin ei käynyt ja nyt tytöt ovat iloisia toipilaita =)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi =)