s Mammalaiffii: MAKROTEX: Ohut ja ihmeellinen pihapiiri

perjantai 22. toukokuuta 2015

MAKROTEX: Ohut ja ihmeellinen pihapiiri

Osallistun nyt ensimmäistä kertaa Pieni Lintu -blogin Makrotex -haasteeseen. Kyse on kuvahaasteesta, jossa otetaan viikottain määrätyn aiheen mukaisia kuvia. Joko makrokuvia tai tavallisia aiheeseen liittyviä kuvia. Lähden tähän haasteesen mukaan, koska tää vaikuttaa hauskalta toteuttaa =)


Viikon aihe: Ohut


Tällä viikolla en lähtenyt vielä makrokuvien maailmaan tutustumaan, vaan kuvasin aiheen mukaisia kuvia kännykälläni, joten anteeksi kuvien laatu.

Aiheen huomatessani päätin kuvata meidän ihmeellisen pihapiirin luontoa. Se on suoraan sanottuna kaunis, kun oikein keskittyy sitä katselemaan ja tutkimaan kuvaamista varten.


Leikkikentän nurtsia


Ensimmäisenä silmäni vangitsi ohuet ruohon korret taloyhtiömme leikkikentällä. Siellä ne vaan jaksavat kasvaa hiekan joukosta, vaikka kasvualusta ei varmastikaan ole paras mahdollinen. Nyt myös ensimmäistä kertaa kiinnitin huomioni, että kuinka kaunis oikeastaan pelkkä ruohonkorsi on. Niin ohut ja kauniin vihreä. Tänään myös sain tuoksutella ensimmäistä kertaa ruohonleikkuun jälkeistä tuoksua... Se jos jokin tuo mulle kesäfiiliksen =)


Voikukkia

Toisella puolella leikkikenttäämme on mäki, joka laskeutuu aina talojemme alapuolella oleville pelloille asti. Sieltä löytyy monenlaista kasvia ja varsinkin paljon voikukkia. Voikukka on mielestäni mukava kukka, jolla on pitkä ja ohut varsi ja päässä kukkana "tupsu", joka muistuttaa uskomattoman paljon mun aamuista lookkia ;)

Voikukat ovat myös siitä ihania, että ne eivät ole myrkyllisiä ja lapset voivat niitä keräillä kaikessa rauhassa. Tiesitkös muuten, että voikukkia voi syödä? Tässä parin reseptin linkit: Marttojen kirpeä voikukkasalaatti ja myös Kotikokista löytyi Voikukkasalaatin ohje.


Kuusen kerkkiä

Katsellessani pihapiirimme luontoa ihan uusin silmin, bongasin myös ihmeteltäväkseni puittein uudet silmut. On ihmeellistä kuinka pienestä ja ohuesta kerkästä kasvaa niin paksu ja kookas oksa. Puhumattakaan täysin uudesta puusta... Kuinka ohut se alussa onkaan ja vuosien saatossa siihen kertyy aina enemmän ja enemmän vuosirenkaita ja puu paksunee. 


Lemmikkejäkö eli ystävyydenkukkia? Tietääks joku?

Pihapiiristämme löytyy myös paljon erilaisia, todella kauniita luonnon kukkia ja myös muutamia istutettuja tähän kuvailin, koska ne ovat niin kauniita ja hauraita ohuine varsineen, että ovat jo senkin takia ihmeellisiä. Puhumattakaan niiden tuoksuista ja antamasta kesäfiiliksestä.


Ihania sinivuokkoja, vaan eipäs ollutkaan, vaan aho-orvokkeja (kiitos oikaisusta pappilanmummo). Kyllä nyt hävettää...

Pihamailta koristekivikkomme väliin levinneitä orvokkeja

Aivan ihania tulppaaneja

Eli tämmöisiä ihmeellisyyksiä ja ihanuuksia meidän pihapiiristämme löytyy näin kevään loppupuolella. Paljon ohuita ja hauraita kasveja, jotka antavat paljon iloa, kauneutta ja hyviä tuoksuja elämäämme.


Minkälaisia ihanuuksia ja ihmeellisyyksiä sun pihapiiristä löytyy?
#makrotex #makrotexhaaste #kuvialuonnosta #luonnonihmeet #kukkakuvia #kuvaaminenonkivaa #uusiaelämyksiä #haaste #osallistunuudestaankin #reseptilinkki

14 kommenttia:

 1. Kaikkea kaunista ja ohuttakin täältä löytyi. Ihania puutarhakuvia. Kyllä luonto on suuri mestari taiteilemaan mitä vain ja näin keväällä kaikki ovat uusia ja tuoreita kuten näistäkin kuvista hyvin näkee. Olisko tuo kevätkaihonkukkaa tuo sininen, jota epäilit lemmikiksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kommentista =)

   Mäkin ajattelin ensin, että olisko ne sittenkin kevätkaihonkukkia, mutta lehti ei täsmää =\

   Poista
 2. Sinivuokkosi taitavat kyllä olla orvokkeja. Kauniita kuvia kasveista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kommentista =) Kappas, tosiaan, onkin aho-orvokkeja... Huppista ;) Kiitos oikaisusta =) Taas olen hieman viisaampi =)

   Poista
 3. Kivoja luontokuvia. Keväinen luonto on ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kommentista :) Niin munki mielestä ja tuoksut on aivan ihania, jos ei lannoitteiden "tuoksuja" ota huomioon ;)

   Poista
 4. Kivoja kuvia! Makrotex on minunkin mielestäni juuri siksi mukava haaste että se laittaa katselemaan arkista ympäristöämme uusin silmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kommentista :) Jep, mäkin tykkään haasteen antamista uusista näkökulmista :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitti :) Mäkin tykkään meidän taloyhtiön alueen kukkasista :) Sais niitä tosin olla enemmänkin ;)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitti kommentista :) Mäkin tykkään ja arvostan kaunista pihapiiriä :)

   Poista
 7. Kauniita kukkia! Erityisesti sitkeä orvokki on ihailtavan päättäväinen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kommentista :) Orvokit on jotenkin siitä ihania, että usein ne valitsee asuinsijansa itse ja eivätkä jää vain niille osoitettuun kasvupaikkaan. Vaan valitsevat useimpia kasvualustoja pihapiiristä ja onnistuvat siinä lähes aina täydellisesti, kaunistaen pihaa todella paljon :)

   Poista

Kiitos kommentistasi =)