s Mammalaiffii: Kukkaloistoa

lauantai 30. toukokuuta 2015

Kukkaloistoa

Tänään kävin esikoiseni Inkan kanssa Tammisillan puutarhamyymälässä hakemassa meille kesäkukkia, sillä pääsiäisen aikaiset Narsissimme olivat jo menneet todella rumiksi.

Kuva 1. Etupihan isoihin ruukkuihin löysi tiensä meidän amppeliorvokki, joka oli hulahtanut pituutta ja kokoa aikalailla ja ei ollut ollenkaan hyvännäköinen enää amppelissa. Sen viereen pääsi pinkki mini petunia, joka alkaa kasvaessaan vähän roikkua. Inka sai valita värin ja ei ollut kyllä kauhea yllätys, että neitokainen päätyi valitsemaan pinkin. Se taitaa olla hänen lempivärinsä ;)

Toisen ruukun sisällön valitsin itse. Kaunis ruusu ja lopelioita korostamaan ruusun kauneutta.


Kuva 1. Etupihan isot ruukut


Kuva 2. Toiseen meidän amppeleistamme valitsimme yhdessä verenpisaran. Minä valitsin kaksi omasta mielestäni kivointa ja Inka sai päättää, että kumman otamme. Tällä kertaa Inkan valinnan taisi tehdä helpoksi se, että toisessa oli sekä pinkkiä että lilaa, molemmat Inkalle mieluisia värejä.


Kuva 2. Etupihan suippo amppeli


Kuva 3. Etupihan pöydälle menevään ruukkuun, minä valitsin sen toisen verenpisaravaihtoehtoni ja sen juureen päätyi kasvamaan pihapiiristämme orvokkeja, jotka olivat levinneet todella laajalle alueelle välikivikkoon.


Kuva 3. Etupihan pöydän ruukku


Kuva 4. Takapihaa kaunistamaan pääsi Inkan ja mun yhteisvalinta. Äärettömän kaunis pinkki pelargonia, jonka Inka bongasi välittömästi myymälään saavuttuamme ja mun valitsema lila-valkoinen vähän matalakasvuisempi pelargonia (en muista varmaksi, että oliko pelargonia... joku samantapainen ainakin).


Kuva 4. Takapihan kukkaloistoa


Kuva 5. Etupihan toiseen amppeliin ostimme valkoisen mini petunian, pinkki-lilan verenpisaran ja lopelioita. Toi on yhdistelmä, jonka oon nähnyt muutaman kerran torilla myytävissä upeissa amppeleissa ja halusin nyt kokeilla, josko näin pääsisin moisen luomisessa vähän halvemmalla. Ehkä onnistun tällä kertaa luomaan kukkaloistoa ihan itse... Ehkä! Ehkä en! Toivottavasti kumminkin =)


Kuva 5. Varaston kulman amppeli

Eli tämmösiä kukkasia meille tuli tänä vuonna. Lisäksi meidän etupihaltamme löytyy Tuijia 5 kpl ja takapihalla on yks pallotuija, luumupuu, kukkapenkki (joka on pikkuhiljaa heräämässä loistoonsa) ja takapihan aitana on Isotuomipihlajaa.

Kuva 6. Olen kovasti miettinyt myös miettinyt ison kukkalaatikon ostamista (tai sitten tekisin sen itse) takapihan terassille, johon istuttaisin roikkumansikoita ja jotain muuta ns. syötävää lapsille. Mutta en ole vielä saanut aikaiseksi. Ehkä ens vuonna sitten.


Kuva 6. Viherviisikon istutuslaatikoita. Tarkoitan tällaista, mutta ilman tuota puuverkkoa.


Onks teillä mitään kokemusta mansikoiden istuttamisesta parvekelaatikkoon? Miten kävi, voivatko hyvin ja oliko sato runsas? Mitkä mansikkalajikkeet ovat moiseen parhaita?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi =)