s Mammalaiffii: Kevyt jauheliha-peruna-juureslaatikko

torstai 21. toukokuuta 2015

Kevyt jauheliha-peruna-juureslaatikko

Tänään oli päivä, jolloin oli kaikennäköistä "härdelliä" ja halusin päästä ruoanlaitossa helpolla, mutta kumminkin ruoan tulisi olla herkullista ja sen tulisi maistua myös perheen pienimmille. 

Ruoan tulisi olla myös kevyttä, koska itse tulisin myöskin syömään sitä ja yritänhän pudotella painoa pikkuhiljaa normaali lukemiin, joten ruoka ei saisi olla kovin tuhtia.

Joten päätös oli helppo! Päätin tehdä Jauheliha-peruna-juureslaatikkoa =)


Kevyt Jauheliha-peruna-juureslaatikko

(noin 20cm x 33cm vuoallinen)


 Ainekset:

400g      naudanjauhelihaa (rasvaa 10%)
1kg pss Apetit kesäpöydän peruna-juuressekoitusta (pakaste)
4           porkkanaa suikaloituna
5dl prk   Floran kevyttä ja paksua (rasvaa 4%)
4           kananmunaa
1           punasipuli pilkottuna
             hyppysellinen Meiramia
             hyppysellinen Cayennepippuria
             myllystä 3-4 pyöräytystä valkosipulirouhetta (voit korvata tämän    2 valkosipulin kynnellä)
             suolaa ja mustapippurirouhetta maun mukaan
1-2dl     vähärasvaista juustoa siivuina tai raasteena päälle (5-10%)


Ohje:
  1. Kaada jäinen peruna-juuressekoitus vuokaan odottamaan. 
  2. Paista jauheliha paistinpannulla pilkotun sipulin kanssa. 
  3. Sillä välin, kun ne paistuvat, kuori ja suikaloi porkkanat ja lisää peruna-juuressekoituksen sekaan. 
  4. Lisää jauhelihan ja sipulin joukkoon mausteet: Hyppysellinen sekä Meiramia että Cayennepippuria, myllystä 3 pyöräytystä valkosipulirouhetta (tai 2 valkosipulinkynttä pieniksi pilkottuina), suolaa ja mustapippuria maun mukaan. 
  5. Kun jauheliha ja sipulit ovat maustuneet ja ruskettuneet, kaada ne peruna-juuresseoksen päälle vuokaan ja sekoita kaikki ainekset keskenään hyvin, jotta liha leviää vuokaan tasaisesti. 
  6. Sitten tehdään "munamaito" eli laita erilliseen kulhoon 5dl purkillinen Floran kevyttä ja paksua ja 4 kananmunaa. Sekoita niin, että munien rakenne menee rikki ja munaa on seoksessa tasaisesti. Kaada seos laatikon joukkoon (Huom! Laatikon ei tule lillua "munamaidossa", vaan sen tulee olla siinä tasaisesti) ja sekoita hyvin. 
  7. Lopuksi tasoita pinta ja laita juustosiivut tai juustoraaste laatikon pinnalle. 
  8. Itse vielä lopuksi laitan juuston joukkoon myllystä vähän mustapippurirouhetta, niin se antaa mukavan maun juustokuorrutteeseen =)
  9. Laita laatikko uuniin 200 asteeseen noin 60 minuutiksi.


VINKKI! Tämän laatikon voit tehdä ihan mitä tahansa lihaa, kalaa, äyriäisiä, sieniä tai jopa pelkkiä kasviksia käyttämällä. Eli mielikuvitusta vaan peliin ja saat helpon ruoan vaikka joka päivälle, josko tykkäät laatikoista kovasti ;) 


Ja tämä laatikko maistuu hyvin myös perheen pienimmille =)


 

BON APPETIT!


Huom! Sunnuntaina tiedossa hyvä välipalaresepti laihduttajalle ;)



#jauhelihaperunajuureslaatikko #kevytresepti #resepti #laihduttajanruoka #reseptilapsille #helpporuoka #recipe #lightrecipe #recipeforkids

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi =)