s Mammalaiffii: Eduskuntavaalit alkaa - Oletko valmis?

tiistai 7. huhtikuuta 2015

Eduskuntavaalit alkaa - Oletko valmis?

Joko sinulla on tiedossa ketä äänestät... Mitkä kaikki asiat siihen vaikuttavat? Äänestätkö sillä mielellä, että äänestät puoluetta vai äänestätkö vaan henkilöä, jonka lupaukset sinua miellyttävät?


Vaaleista aina kohistaan kovasti ja vaalimainoksilta ei voi välttyä ulkona liikkuessaan, jos ei nyt ihan vaan metsälenkille mene. Jos vältyt niiltä ulkona, niin sitten niitä tulee vino pino postilaatikkoon ja törmäät niihin viimeistään kauppareissulla.

Niin monta kuin on äänestäjiä, niin, niin monta on ehdokkaan valitsemistapaa. Joku äänestää elämän arvojensa perusteella, joku toinen liputtaa aina ja ikuisesti jonkun tietyn puolueen puolesta, joku taas on löytänyt vaalikoneista itselleen suosikin, jotkut ovat yhteyksissä vaaliehdokkaisiin (esim. sähköpostilla), jotkut käyvät katsomassa väittelyitä ja jotkut äänestävät ihan vaan piruillakseen jotain julkkista, joka heidän mielestään on paras tapa ilmaista mieltään koko vaaleja vastaan. 


Minä en yleensä ole kovin paljoa politiikasta kiinnostunut. Enkä tykkää siitä puhua, sillä en tykkää väitellä mielipideasioista. Mutta nyt kun minulla on perhe, niin elämänkatsomukseni on hieman muuttunut ja koin tärkeäksi oikein ajatuksella perehtyä eduskuntavaalien ehdokkaiden tarjontaan ja mitä kaikkea ehdokkaat oikein itsestään kertovat ja mitä he lupailevat. Lupaukset ovat minulle toissijainen asia, koska niitä eivät ehdokkaat välttämättä pääse toteuttamaan, josko jäävät vähemmistöksi eduskuntaan. Enemmänkin minulle merkitsee ehdokkaan arvot ja ajatusmaailma ja minkä asioiden puolesta ehdokas on valmis taistelemaan.

Minulle tärkeitä aiheita ovat tällä hetkellä mm. lapsiperheiden palvelut, tuet ja edut, työmarkkinat, lasten oikeudet (mm. lapsia kohtaan tehdyn rikollisuuden tuomiot suuremmiksi, tuhoja vastaavalle tasolle) ja että vähätuloisilta ei rokotettaisi niin paljon veroja, sillä niillä vähillä tuloilla on muutenkin todella vaikea elää. Paljon on muitakin tärkeitä aiheita, mutta nämä ovat tällä hetkellä itselleni tärkeimmät.

Ehdokkaani jo löysinkin, todella monen vaalikoneen täyttelyn, niiden tulosten läpikäymisen seulannan ja ehdokkaiden sivuihin tutustumisen jälkeen. Luin todella monia vaalipaneeleita ja haastatteluja, joita ehdokkaat olivat käyneet. Aikamoinen urakka, sanoisin. Toivottavasti oli vaivan arvoinen!

Jos et ole vielä äänestyksen kohdettasi löytänyt, niin tässä sulle muutamia vaalikoneita. Toivottavasti niistä on apua =)


Jos käyttämäsi vaalikone ei ole listalla ja haluat sen siihen, niin heitäppä tähän postaukseen se kommenttina, niin lisään listaan =)


Oikein mielenkiintoista Eduskuntavaalien 2015 -aikaa kaikille ja...

 

MUISTAKAAHAN KÄYDÄ ÄÄNESTÄMÄSSÄ!Eduskuntavaalit sunnuntaina 19.4.2015. 

Ennakkoäänestys kotimaassa 8.-14.4. ja ulkomailla 8.-11.4.

#eduskuntavaalit2015 #vaalit #vaalit2015 #äänestäminen #muistaäänestää #mammalaiffii

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi =)