s Mammalaiffii: Parisuhdepohdintaa: Osa 1

torstai 19. maaliskuuta 2015

Parisuhdepohdintaa: Osa 1


Minua on jo jonkin aikaa mietityttänyt parisuhde-asiat (ei omani, vaan yleisesti) ja siksi päätin aloittaa kirjoittamaan teille postaus-sarjaa ajatuksistani. Edelleenkään en omasta parisuhteestani paljoa kerro yksityisyyden takia, mutta joissain postauksissa kumminkin saatan välillä ottaa omia kokemuksiani esimerkiksi.

Parisuhteita on niin monenlaisia, kun on parejakin. Minä kumminkin käsittelen tässä parisuhdepohdintaa -sarjassani perinteistä parisuhdetta eli miehen ja naisen välistä parisuhdetta. Toki monet samat asiat mietityttävät varmasti myös toisenlaisissa suhteissa ja olettekin erittäin tervetulleita kommentoimaan ja jakamaan omia mielipiteitänne ja kokemuksianne postauksiin.

Aluksi haluaisin kumminkin todeta, että nämä ovat mielipidekirjoituksiani ja en ole alan ammattilainen, esimerkiksi parisuhdeterapeutti. Eli toki voin yrittää auttaa sinua, jos sinulla on jokin parisuhdeongelma, mutta suurten ongelmien kohdalla suosittelen kääntymään ammattilaisten puoleen ja monesti esimerkiksi parisuhdeterapiasta on ihan hyvin voivallekin suhteelle apua (omaa kokemusta ei ole, mutta näin olen asian käsittänyt).


TERVETULOA LUKEMAAN "PARISUHDEPOHDINTAA" -SARJAA!Parisuhde on mielestäni todella upea asia, joka tekee ihmisestä onnellisemman, josko parisuhde voi hyvin. Ihmisen henkinen hyvinvointi on myös siitä uskomattoman paljon riippuvainen. Parisuhteen voidessa hyvin, ihmiset ja varsinkin naiset, oikein kukoistavat onnellisuudesta ja heijastavat hyvää mieltä myös lähiympäristöönsä. Olenkin sitä mieltä, että hyvä parisuhde on yksi niistä asioista, jotka luovat onnellisuudelle pohjan. Toki onnellinen voi olla sinkkunakin, sitä en kiellä. Mutta ihmiset ovat hyvin erilaisia ja he, jotka kaipaavat elämäänsä parisuhdetta, useasti myös kokevat sen yhdeksi onnellisuuden lähteeksi.


Mutta pysyykö parisuhde hyvänä ihan tosta noin vaan? 

Jos multa kysytään, niin EI! Parisuhdetta tulee tietoisesti pyrkiä "huoltamaan" ja "pitämään yllä"


  • On hyvä muistaa, että jokainen kaipaa tietynlaista itsenäisyyttä ja vapautta tehdä päätöksiä ihan itse. Eli ei saisi olla liian hallitseva toista kohtaan, sillä se saa aikaan vaan sen, että toinen tuntee tukehtuvansa ja ahdistuu.
  • Vaikka ei aina ihan samaa mieltä asioista olisikaan, niin silti tulisi toisen ajatuksia, asenteita ja arvomaailmaa kunnioittaa ja tukea mahdollisuuksien mukaan. 
  • Kuuntele! Siis oikeasti tulisi kuunnella ja kannustaa kumppaniaan. Ottaa hänet huomioon sanoin ja teoin. Ei olla ajattelematon, vaan tukea hänen itsetuntoaan ja omanarvontuntoaan...
  • Yksi tärkeimmistä on mielestäni luottamus! Se jos menee, niin sitten suhde ei ikinä enää voi niin hyvin, että molempien olisi siinä hyvä olla ja elää. Eli tulisi muistaa olla uskollinen ja lojaali, eikä pettää kumppaniaan.
  • Mielestäni kumppanien tulisi myös olla tasavertaisia. Molempien mielipiteillä ja ajatuksilla tulisi olla yhtä paljon arvoa. Eli parisuhteessa tulisi olla oikeudenmukainen, eikä etsiä kumppanistaan suoranaista hyötyä.
  • Välittäminen ja sen näyttäminen on mielestäni myös yksi parisuhteen perusasioita, joka saa sen voimaan hyvin. Itse en ainakaan pystyisi elämään parisuhteessa, jossa toinen ei näyttäisi välittävänsä. Myös sen kertominen sanoin on todella tärkeää ja vaikka "ujoja ja hiljaisia" suomalaisetkin kuulemma onkin, niin ei luulisi olevan liian vaikeaa kertoa välillä, että välittää toisesta, jos oikeasti välittää ja rakastaa. Välittämisen voi näyttää monella tapaa, vaikka ihan hipaisulla, kun kulkee ohi tai kaappaa ihan oma-aloitteisesti haliin välillä tai sitten vaikka kehuu välillä toista, vaikka asia olisikin itsestään selvyys tai hyvin pieni. Suosittelen lisäämään hellyydenosoituksia arkeen, ne saavat ne kuuluisat "perhoset" pyörähtämään masussa aina uudelleen ja uudelleen ;)
  • Parisuhde joutuu myös helposti koetukselle, jos kumppanit ovat yhdessä 24/7. Sillä kokemuksieni mukaan ja mitä olen ihmisten kanssa jutellut, niin jokainen tarvitsee omaa tilaa. Eli omaa aikaa tehdä omia juttuja: harrastaa, nähdä ystäviä ja sukulaisia tms. Eli mielestäni jokaisen tulisi saada omaa aikaa kohtuullisesti, jotta jaksaa pakertaa elämässä eteenpäin. Tämä korostuu, kun parisuhde ei olekaan enää vaan pelkkä parisuhde, vaan sen myötä on syntynyt lapsia eli heistä on muodostunut perhe.
  • Treffit! Eli yhteistä luxusaikaa, jonka aikana keskitytään vain ja ainoastaan kumppanin kanssa viettämään aikaa ja tutustumaan häneen entistä paremmin. Eli puhelimet kiinni ;) Tällainen hengähdystauko on itse kullekin tervetullut nykyajan kiireisen arjen keskelle. 
  • Harrasta "iltajumppaa" kumppanisi kanssa kammarin puolella tai heittäydy villiksi ja tehkää retki luontoon viltin kera (tätä suosittelen vain kesäisin...). Tässä asiassa vain mielikuvitus on rajana. Ihmisen hormonituotanto tarvitsee sitä ja se päästää valloilleen onnellisuutta lisääviä hormoneja ja ei kiukutakaan niin usein pienet vastoinkäymiset ;)

Tässä oli ensimmäinen parisuhdepohdintaa -postaukseni. Mitäs tykkäsitte? Jatketaanko?Seuraavaksi (huhtikuun ekalla viikolla) ajattelin kirjoitella teille ajatuksiani parisuhteen muodostumisesta ja sen vaiheista.#parisuhde #kumppanuus #parisuhdepohdistaa #parisuhdevinkkejä #parisuhdevinkit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi =)