s Mammalaiffii: Laskiaistiistain touhuja

keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Laskiaistiistain touhuja

Eilisen kuulumisia...

Eilen meillä vietettiin laskiaista, sillä sunnuntaina olin mieheni kanssa reissussa ja tytöt olivat isovanhempiensa kanssa/hoidossa kotosalla. 

Aamutoimien jälkeen meidän päivä starttasi niin, että leiposin esikoiseni, Inkan, kanssa pullaa pari pellillistä. Inka tykkäsi leipoa runsaalla jauhomäärällä ja hänen pullastaan tulikin erikoinen, meinaan korppu ;)

Ei mennyt kauaa, kun pullien tuoksu kiiri nenäämme ja pullat olivat paistuneet valmiiksi. No, hetihän itse leipurin (Inkan) oli päästävä moista maistamaan. Joten ei muuta kuin kermaa vatkaamaan ja kasaamaan muutamasta pullasta kunnon laskiaispullat perheelle (tällä kertaa äiti passas nää herkut ja ei tehnyt edes tiukkaa). Niin kuin kuvakollaasista näkyy, niin Aino ja Inka nauttivat laskiaispullistaan erittäin paljon. Tosin Aino ei lopulta syönyt, kuin pari nyppäsyä itse pullasta, mutta kerma kyllä maistui. Inka jaksoi urheasti syödä puoli pullaa, olihan hän itse toiminut leipurina.

Leivottiin ja maisteltiin pullaa... NAM!

Ruokien, päikkärien, leikkimisen yms. välissä käytiin kahdesti laskiaismäessä "Wiiaamassa", niin kuin Inka aina sanoo eli pulkkailemassa ja liukurit olivat myös ahkerassa käytössä. Hyvä ystäväkin sattui olemaan samaan aikaan ulkosalla, joten Inka pääsi leikkimään saman ikäisen ystävänsä kanssa ja kyllä tytöillä olikin hauskaa. Ei haitannut edes, että lumikoira oli jo sulanut muodottomaksi... Silti pysyi hyvin molemmat tytöt kyydissä ratsastamassa =)

Oltiin laskemassa pulkalla ja liukureilla mäkeä ja Inkan yksi hyvä ystäväkin oli tullut perheensä kanssa ulkoilemaan.

Molemmilla kerroilla ulkona oli aikamoinen viima ja ei tarjettu olla kauhean kauaa, vaikka olikin lämpimästi päällä ja touhuttiin kokoajan. Muuten oli lämmin, mutta nassu meinas väkisin paleltua ja sitten vetäydyttiinkin takaisin sisälle.

Eli laskiaistiistaimme koostui lähinnä leipomisesta, pullan tuoksusta, normi arkirutiineista, leikkimisestä ja runsaasta ulkoilusta. No okei... aika perusmeininkii, paitsi leipominen... Mut kivaa oli silti koko perheellä!

Kuuluiko teidän laskiaistiistaihin jotain erikoista tai yleensäkin laskiaiseen?

Pakko on vielä laittaa teille tän päiväiseltä kärryttelylenkiltä yksi kuva, kun meitin Aino oli niin iloinen höpötiini ja pirtsakka hymyilijä koko reissun... Oli aivan ihana ulkoilusää =)

Meidän pieni auringonpalvoja lähettää teille kaikille paljon auringonsäteitä piristämään lopputalvea!


#laskiaistiistai #pulkkamäki #pullamaistuu #ystävätonihania #aurinkopiristää

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Niin mustakin =) Aino on meitin miss sunshine! Tai sitten, kun on solet päässä. Muuten häikii turhan paljon... Mutta tosiaan, kun aurinko paistaa meidän vaunulenkin aikana, niin joka kerta hän on vähintään yhtä aurinkoinen kuin aurinkokin =)

      Poista

Kiitos kommentistasi =)