s Mammalaiffii: Kuukauden ruoka-ainehaaste

perjantai 27. helmikuuta 2015

Kuukauden ruoka-ainehaaste

Törmäsin kuun alussa Facebookin blogiyhteistyö -sivustolla  Mom is the new black -blogin kirjoittajan, Meren, ehdotukseen, toteuttaa yhdessä kuukauden ruoka-ainehaaste. Kiinnostuin heti, koska tykkään kovasti soveltaa ja "keksiä" ihan omia reseptejä erilaisista ruoka-aineista. Harvemmin meinaan tykkään olla reseptikirjan "orja" säntillisesti. Paitsi tietenkin semmoisten reseptien kohdalla, joiden tiedän olevan todella herkullisia ilman soveltamistakin =)


*****

Haaste toimii näin:

 • Vuorossa oleva ja tällä kertaa siis haasteen aloittaja, Mere, antaa bloggaajille ruoka-aineen, josta mukana olevat bloggarit suunnittelevat ja tekevät jonkun ruoan ja julkaisevat reseptin kyseisen kuukauden aikana.
 • Aloittaja tekee kuun lopussa resepteistä koontipostauksen, jossa on linkki jokaisen bloggaajan reseptiin. Joten ethän unohda lähettää reseptilinkkiäsi kuukauden aloittajalle!!
 • Aloittaja arpoo / heittää "pallon" seuraavalle bloggaajalle, joka saa päättää seuraavan kuun ruoka-aineen ja sitten taas homma lähtee pyörimään alusta...

Helmikuun ruoka-aineeksi Mere antoi meille PERUNAN!

*****

 

MILLAN PERUNARÖSTIT (12 kpl)


Kun sain tietää haasteen ruoka-aineen eli perunan, tiesin heti tekeväni perunaröstejä... Sillä ne ovat yksi meidän perheen lasten suosikkiruoista ja niiden kanssa voi leikitellä, joka kerta voi valita eri aineksia, josko niin haluaa. Minä teen perunaröstit aina lettupannulla, mutta jos "taikinasta" tekee tarpeeksi tuhdin eli laittaa myös jauhoja joukkoon, niin ne voi tehdä myös uunissa. Perunaröstit meillä syödään hyvin useasti lihapullien kanssa, jotka teen ihan vaan jauhelihaa, yrttistä tomaattimurskaa, hieman rahkaa, ihan vähän korppujauhoja ja murskattua sipulia sekoittamalla yhteen ja muotoilemalla lihapulliksi, jotka sitten paistan pannulla kypsiksi =) Mutta joo, mennääs itse haasteen ohjeeseen...


Ainekset


4       keskikokoista perunaa
4       kananmunaa
0,5    keskikokoisesta kesäkurpitsasta (tai yksi pieni)
2       porkkanaa (3, jos ovat kovin pieniä)
0,5    sipuli
1 dl   juustoraastetta (itse käytin goudaa)
        mustapippuria maun mukaan
        suolaa maun mukaan

ja paistamiseen öljyä tai voita.

Ohje


1. Raasta kaikki ainekset samaan kulhoon.

2. Lisää kananmunat.

3. Mausta maun mukaan mustapippurilla ja suolalla. Voit myös laittaa muita mausteita, jos sulla on joku lempimauste =)

4. Paista lettupannulla.

5. Ja sitten ei muuta kun syömään =)


Mitä ruokia sinä teet yleensä perunasta?

 #perunaröstit #resepti #ruoka-ainehaaste

4 kommenttia:

 1. Näyttää hyvältä :P mä tein kerran röstejä, mutta tuskastuin kun oli niin työlästä paistaa lettupannulla. Mutta tollaista uuniversiota voisi kokeilla!

  VastaaPoista
 2. Ja on hyviä =)

  Nämä ei oo kyllä kauhean tuskaisia paistaa pannulla. Ehkäpä johtuu juustosta... luulisin. Se vähän sitoo paremmin röstiä kasaan ja samoin myös nuo munat, kun niitä onkin 4 kpl, eikä 2 kpl, niin kuin aika monesti jossain ohjeissa oon nähny.

  VastaaPoista
 3. Vois koklata,ilman juustoa niin tulee tuolle 8kk sopivaa ruokaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa :) On hurjan hyvää sormisyötäväksi :)

   Poista

Kiitos kommentistasi =)