s Mammalaiffii: Meidän joulu 2014

maanantai 29. joulukuuta 2014

Meidän joulu 2014


Toivottavasti ette ole ihan täysin kyllästyneet jo joulupostauksiin, sillä ajattelin esitellä teille meidän joulun =)

Meidän jouluaatto

Me vietimme jo kolmatta kertaa jouluaaton kotosalla. Tämä siksi, koska pidän erittäin tärkeänä, että lapseni saavat kokea kunnon kotijoulun... Sellaisen, että saavat innoisaan herätä aattona aamulla ja laskeutua portaat joulun tuoksuiseen alakertaan, joka on kauniilla joulukoristeilla koristeltu ja aito kuusi luo oman osuutensa tunnelmasta ihanan tuoksunsa kera.

Tänä vuonna meille tuli jouluaattoa viettämään minun vanhempani. Jouluaattomme alkoi reippaalla ulkoilulla: Oltiin pulkkamäessä porukalla ja käytiin kävelemässä vielä lenkki, kun kerran oli hyvä ja raikas ulkoiluilma. Tässä muutama kuva, meitin ulkoilusta:


Aino pulkkamäessä

Kävelyharjoituksia lenkkipolulla. Sisko pulkkailee.

Mummi lasten kanssa hippasilla pulkkamäessä.

Minä Inkan kanssa menossa pulkkamäkeen. Pappa vähän avustaa.

Ulkoilun jälkeen olikin jo aika nälkä ja väsymys, joten hilpaistiinkin saunan lämpöön lämmittelemään, mummin ja papan leikkiessä, sen aikaa, tyttöjen kanssa.

Sauna rentoutti ihanasti ja myös lämmitti mukavasti ulkoilun jälkeen, kun oli vähän vilpakka olo päässyt tulemaan.

Sitten alettiin äitini kanssa laittamaan joulupöytää valmiiksi. Ja ei mennyt kauaa, kun pääsimmekin jo syömään, NAM!! Vuoden ensimmäinen jouluateria maistuu aina järjettömän hyvältä. Tässä meidän joulupöytä, kahdesta eri kuvakulmasta:


Joulupöytä 2014, kuva 1/2


Joulupöytä 2014, kuva 2/2

Kun saimme syötyä, niin tytöt olivatkin jo huippuväsyneitä ja Aino nukahtikin lähes heti, kun maate pääsi. Mutta Inka ei sitten millään meinannut suostua lähtemään yläkertaan unille. Lopulta kumminkin suostui, kun pappa lupasi häntä lähteä nukuttamaan (pelkäsi varmaan, että lähtevät pois hänen uniensa aikana). No, siinä sitten kävi niin, että sinnehän pappakin sitten nukahti Inkan sohvalle ja sitten miehenikin lähti vielä yläkertaan päikkäreille (meillä oli takana rankka yö tyttöjen kanssa) ja minä jäin sitten alakertaan äitini seuraksi, höpöttelemään niitä ja näitä.

Pikkuhiljaa sitten porukka alkoi heräillä. Ensin pappa kömpi noin tunnin jälkeen alas, sitten isäntä seuraavan puolen tunnin jälkeen ja siinä sitten jutskattiin niitä näitä. Aino heräsi ja vihdoin sitten Inkakin ja kun isänsä hänet alas haki, niin olikin jo "joulupukki käynyt oven takana" ja jättänyt pari säkkiä lahjoja.

Tytöt saivat hirmuisen paljon lahjoja. Olivat ilmiselvästi olleet erittäin kiltteinä koko vuoden ;)Inka avasi tottakai ensin isoimman paketin.

Iitullekin (vanhempieni koira) oli paketteja.


Aino oli huipputyytyväinen jo ensimmäisen paketin sisältöön.

Yhdessä oli mukavaa avata ja tutkia lahjoja.

Tässä tytöt ovat jo monta pakettia aukaisseet.


Illalla huomasimme, että Inkan paras lahja oli ehdottomasti työkalupöytä.

Tässä Inka tutkii toista suosikkiaan: kalastuspeliä.

Joulupukki oli tosi antelias tytöille ja en nyt lähde tähän kaikkea listaamaan, mitä saivat. Kaikki lahjat otettiin kumminkin innolla vastaan ja kaikella on sen jälkeen leikitty. Osasta on jopa vähän kiistaakin välillä, että kumpi saa leikkiä ensin.

Aattoomme kuului myös tottakai hassuttelua ja helliä hetkiä, koska niitähän kuuluu päivittäiseen arkeemmekin.


Molemmat ihan väsyneitä tyttöjä...
Inkan tanssiesityksen loppuhuipennus!
Aino pomppaa... Hurjan hauskaa!

Kaiken kaikkiaan, kaikilla oli mukavaa ja koko poppoo meni hyvin väsyneenä, mutta onnellisena nukkumaan, aattoillan päätteeksi =)


 Muut joulupyhät


Joulupäivänä oltiin kotosalla. Minä kävin Inkan kanssa ulkoilemassa, vaikka olikin aikamoisen kylmä.Syötiin lisää jouluruokaa ja herkuteltiin joulusuklailla. Vietettiin yhteistä luxusaikaa leikkien ja hassutellen. Siinä sitten vierähtikin joulupäivä tosi nopeasti ja mukavasti.

*****

Tapaninpäivänä lähdimme ajelemaan Lempäälään mummun ja vaarin luo. Matka oli pitkä, mutta meni mukavasti, kun lähdimme sopivasti niin, että tytöt saivat nukkua automatkan päikkäreinään eli ei tarvinnut tehdä turhia pysähdyksiä.

Perillä tapasimme tietenkin mummun ja vaarin, mutta myös Inkan kummisedän vaimonsa kanssa ja myöskin Ainon kummit tulivat kaffelle. Oli aivan ihanaa tavata heitäkin pitkästä aikaa!

Loppu tapaninpäivä menikin siinä, kun tytöt taas pääsivät availemaan paketteja, joista paljastui aivan ihania leluja, vaatteita ja joulupalloja ja sitten loppuillan leikkivät leluillaan.

*****

27.12. Me mentiin katsomaan, Herra Hakkaraisen joulukylää, Särkänniemeen.

Tässä vino pino kuvia sieltä. Kuvissa selityksiä...


Inka ihastelemassa Koiramäen lampaita

Siellä oli myös ihania otuksia ympäriinsä...

Vuohiakin löytyi...

Ja aaseja...
 Nähtävillä oli myös possuja, pupuja ja alpakoita, mutta niistä ei tullut kuvia...

Päästiin koristelemaan iiiiisoja possupipareita, jotka sai mukaan =)

Joulupukkiakin morjenstettiin

Siellä oli myös erilaisia esityksiä

Ja hulppee karkki- & lahjatavarakauppa

Tonkat oli nyt kiinni, mutta silti kauniita katsella =)

Inka pääsi myös ratsastamaan ponilla, josta tykkää aivan toooosi paljon!

Kaupungin pormestarikin tavattiin.

Parin tunnin, aivan ihana reissu ja koko perhe viihtyi loistavasti! Suosittelen!


Siinä oli meidän joulutarina. Mitens teitin joulut meni?

#joulu2014 #joulu #mammalaiffii #särkänniemi #hakkarainen #joululahja #tunnelma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi =)