s Mammalaiffii: Itsenäisyyspäivän touhuja

lauantai 6. joulukuuta 2014

Itsenäisyyspäivän touhujaEdelleen sairastellaan, mutta tänään sain sentään jotain tehtyäkin...

Aamulla sain perusrutiinien lisäksi, pyykättyä, Inkan huoneen järjestettyä (siellä oli neidin perusräjäytys käynyt jälleen kerran), tiskattua (JEP, meidän uus astianpesukone ei edelleenkään oo täällä, kun oli Gigantin verkkosivuilla kuulemma tapahtunut joku virhe ja tuovatkin sen nyt sitten vasta ensi viikon keskiviikkona, MURRR!)...

Inka oli mun mukana laittamassa pyykkejä (eli Inkan sanoin: Pypyyä) ja järjestämässä huonettaan (Siia = siivoamista). Oli niin hellyyttävää, kun saatiin huone järjestettyä ja satukirjat olivat pinossaan hienosti, niin Inka näytti sohvaa ja sanoi: Äiti kukkuu (nukkuu) ja toisti saman uudestaan: äiti kukkuu ja mun piti mennä nukkumaan hänen punaiselle sohvalleen ja sitten Inka istahti tuolilleen pöytänsä ääreen (lasten setti) ja otti satukirjan eteensä ja alkoi lukea: Tua, tua, tua... tua, tua, tua... tua tua tua... Poppuuuuu! (loppu!). Ja sitten esitin nukkuvaa. Sitten minut herätettiin ja heristettiin sormea ja sanoi taas äiti kukkuu ja näytti tyynyä ja alkoi uudestaan lukemaan ihan samalla tavalla =) En enää esittänyt nukkuvaa, joten neiti närkästyneenä sanoi, EI! Äiti kukkuu! ja näytti tyynyä. Ja luki uudestaan ja sitten taas esitin nukkuvaa ja sitten lopetettuaan, hänkin kiipesi omaan sänkyynsä ja laittoi päänsä tyynyyn ja meni varmaan kymmenen sekunttia, kun nousi ylös istumaan ja venytteli ja haukotteli komeesti ja äänekkäästi, kuin herätessä konsanaan ja alkoi huhuilemaan mua: Äiti kikkii, äiti kikkii (leikkimään)... Sitten laitettiin levinneet kirjat takaisin pinoon ja lähdettiin alakertaan leikkimään.

Kun tytöt laitettiin päikkäreille, aloin kirjoittelemaan joulukortteja valmiiksi =) Nyt olen suurinpiirtein puolessa välissä. Läheisille lähtee kuvakortti meidän neitokaisista ja ystäville kaksiosaisia kauniita kortteja joulutervehdyksiksi.Kun kirjottelin kortteja, niin hain osoitekirjasta ensiksi paperille ylös osoitteet, joihin kortti halutaan lähettää. Tuli mummoni nimi silmiin... Oli hän vaan niin ihana mummeli, että taas iski ikävä =/ Tuli mieleen yksi viikko lapsuudestani, kun olin mummon luona yksin kylässä. Mummo vei minua vaikka ja mihin. Shoppailtiin paljon ja tehtiin kaikkia ihania tyttöjen juttuja! Ja tuli mieleen myös ne monet retket lapsuudestani, kun olin mummon mukana eläkeläisreissuissa ympäri Suomen. Olivat kyllä mukavia ja yksi parhaista muistoista niiltä reissuilta on, kun sain villisianpennun syliini. Uskalsin ottaa, kun mummo tsemppasi ja olin sen jälkeen niin ylpeä siitä ja onnellinen! Voi MUMMO sentään! Olisitpa vielä täällä! (mummoni nukkui pois kaatumisen seurauksena vuoden 2013 loppupuolella).

Sitten päikkärien jälkeen isäntä teki ruokaa ja syötiin ja sen jälkeen alettiin Inkan kanssa leipurihommiin eli piparitalkoisiin =)

Tehtiin (eli paistoin) muumitalon osat valmiiksi ja tehtiin yhdessä myös muumipipareita: meitä paistui ilahduttamaan: kasa pikkumyitä, hattivatteja, nuuskamuikkusia, muumipeikkoja ja muumipappoja. Nyt ei alettu tekemään hienoja pintoja niihin vielä, kun aateltiin lähempänä joulua tehdä sitten muutama vähän hienompi, jotta saadaan muumitalon pihaan laitettua hahmojakin =)

Gröhöm... Tosin... saas nähdä, että kuinka ilmastoitu talosta tulee, kun mä oon yhden ainoan piparkakkutalon ennen tehnyt, mallia tavallinen ja se oli oikein hyvin ilmastoitu =) Heh...

Pukujuhlia en yksinkertaisesti enää jaksanut katsoa, joten katson sitten huomenna kaikki hienoudet siitä netistä =) 

Nyt jos hetken vielä alottelis isänsä lahjan tekemistä ja sitten lähtisi tekemään iltapalaa meille ja siitä sitten tietty koisiin.

Hyvää yötä ja kauniita unia kaikille! 

Ja mukavaa itsenäisyyspäivän iltaa!!


#itsenäisyyspäivä #touhut #gigantti #inka #joulukortit #mummo #pukujuhlat #joululahja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi =)