s Mammalaiffii: Loppuviikon touhuja =)

lauantai 29. marraskuuta 2014

Loppuviikon touhuja =)

Tämä viikko on ollut touhua täynnä. Tavallaan tosi mukavaa, mutta tavallaan hieman ahdistavaa, koska tykkään kovasti olla kotonakin =)

Alkuviikosta oli suht rauhallista:
Maanantaina oli aamulla Ainon muskari, jossa oli yllärinä Muumitanssijaiset. Aivan ihana muskarikerta. Tiistaina oli viikon ainoa kotoilupäivä. Keskiviikkona oli Inkan muskari.

Mutta sitten alkoi jonkun sortin toohotus ;)
Torstaina oli aamulla Ainon neuvola, kera koko perheen influenssarokotusten ja iltapäivällä käytiin Skanssissa ruokakaupassa, Leonidaksessa, Suomalaisessa kirjakaupassa ja Polarn o pyretin myymälässä. Leonidaksesta ja Suomalaisesta tarttui mukaan kalenterien täyttömatskuja ja Suomalaisesta myös aineksia, joista saisin väsättyä esikoiselleni Inkalle "kestokalenterin". Illalla, tyttöjen mentyä nukkumaan, aloin suunnitella esikoisen kalenterin ulkonäköä tarkemmin.

Aino oli neuvolassa noin 10,5 kk vanha. Painoi 9820g, pituutta oli 74,5cm ja pipo 48cm. Iso tyttö jo =) Nyt ryömii kovaa vauhtia, kontaten menee aikamoisen hiljaa (oppi taidon vasta viikko sitten) ja nousee joka paikkaan pystyyn jaloilleen. Niin joo ja käsistä kiinni pitäen kävelee hienosti eteenpäin =) Osaa myöskin muutaman sanan: äiti, isi, ei, väyvä (vauva), anna.


Perjantaina oli MLL vauvaclubi (oli muuten tosi ihanaa päästä vähän tuulettumaan niin, että pääsi jutteleen muiden äitien kanssa).

Iltapäivällä kävin Inkan kanssa Saman katon alla -puodissa (aivan ihana sisustus-, lahjatavara- & lastenliike Paimiossa) ja Tokmannilta vielä hakemassa kalentereita varten sisuksia ja uutta kalenteria varten jouluvalot =) Illalla, tyttöjen nukkumaanmenon jälkeen, tein esikoisen uuden kalenterin valmiiksi ja täytin pari ensimmäistä pussukkaa.

Lauantaina eli tänään, tein tyttöjen päivänokosten aikana kalenterin valmiiksi.

llalla lähdettiin katsomaan lasten näytelmää Paimion teatteriin: Täti Monikan joulu, jonka esitti Paimion lapsi- ja nuorisoteatteri. Koko perhe oli mukana ja kaikilla oli mukavaa =)Pieni kertomus näytelmästä (suoraan teatterin sivuilta, joihin on linkki tuossa ylempänä)

Täti Monika on itsenäinen supertäti. Rakastetusta lastenlaulusta tunnettu Täti aikoo viettää rauhallisen joulun mökillään hiljaisuuden keskellä. Suunnitelmat menevät kuitenkin uusiksi, kun Täti Monikan siskonlapset päätyvät joulunviettoon mökille. Hemmoteltu riiviö Hellä-Irmeli, pikkuvanha Ukko-Pekka ja älypuhelimiin kiinnikasvaneet teinit Anneliini ja Enneliini saavat kokea elämänsä joulun, kun paikalle saapuu kutsumattomia vieraita.

Tulisieluiset espanjalaishiiret täyttävät jokaisen nurkan komealla tanssilla ja laululla. Hylätyt kesäkissat etsivät kuumeisesti uutta kotia ja lämmintä syliä. Sikalasta karanneet aktivisti-possut sekoittavat jouluaterian tyystiin. 

Tapahtumia siivittävät vauhdikkaat musiikkinumerot.


Täti Monikan joulu -näytelmässä hullunkuriset juonenkäänteet seuraavat toisiaan. Jokaisella on jotain annettavaa. 

Täti Monika todistaa, että yksinkertaisuus on kaunista. Citylapset opettavat Täti Monikalle nykyajan humputuksia ja siinä sivussa toisista välittämisen taidon. Apila-teatterin lavalla otetaan pieniä ja isoja askeleita kohti ystävyyttä.

Huomiselle oliskin sitten huuuuuurjan paljon vaihtoehtoja: Salon hyvänmielentori & joulunavaus, Wiurilan käsityöläismyyjäiset, Paimion postikujan jouluvalojen sytytys ja vielä oli jotain muutakin... hmm... En nyt tähän hätään muista muuten, kun että Turussapäin taisi olla vielä jotain joulujuttuja. Eniten itseäni kiinnostaa nuo käsityömyyjäiset. Sieltä voisi saada hyviä ideoita sekä jouluun että muutenkin askarteluun/sisustukseen/lahjoihin jne.

Niin joo ja sit tarttis myös kaupasta hakee pattereita kalenterin jouluvaloihin, jotta saa sen täydelliseksi valoineen kaikkineen =) Kun se on täysin valmis, niin sitten otan kuvan siitä teille =)

#muskari #neuvola #aino #inka #MLL #vauvaclubi #joulukalenteri #jouluvalot #näytelmä #teatteri #myyjäiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi =)